HEERHUGOWAARD – Het veldseizoen ligt dan wel stil, maar MHC Heerhugowaard is nog altijd volop bezig. Zowel de heren als de dames doken de zaal in om met hockey bezig te blijven. Met inmiddels zes duels achter de rug kan de balans worden opgemaakt.

Voor MHC Heerhugowaard is het zaalseizoen zeker geen vulling van de winterstop die in het hockey enkele maanden duurt. Beide teams spelen in de eerste klasse en een ‘tussendoortje’ is het dus allerminst. De prestaties zijn echter wel wisselend. Waar de heren nog wachten op hun eerste punt, staan de dames in de top van hun competitie.

Heren 1
Ondanks de laatste plaats die de herenploeg momenteel bezet is het geen weggegooid seizoen. ‘Het is een belangrijk leermoment’, zegt Tjade Bijlsma. De Heerhugowaarders nemen het met een grote groep spelers op tegen teams die in het veldhockey in de tweede klasse spelen, met uitzondering van Saxenburg.

Met een punt achterstand op Saxenburg kan MHC Heerhugowaard nog een plek stijgen. Bijlsma: ‘De insteek is ook om te leren en te ontwikkelen zodat we in de tweede competitiehelft verder kunnen gaan waar we gebleven zijn. En zo de stijgende lijn door kunnen zetten.’

Dames 1
Voor de dames zijn de prestaties een stuk positiever. De koppositie lijkt buiten bereik,maar met een tweede plek heeft het weinig reden tot klagen. ‘Naar mijn mening gaat het heel goed. Het is net als bij het veld voor het eerst dat een groot deel van het team samen speelt’, vertelt Angela Weijmer. ‘Het verschil tussen de teams is vrij groot en dat is ook te merken aan de uitslagen.’ Zo wisten de Heerhugowaardse hockeysters met 0-11 van Kraaien en 9-0 van WFHC Spire te winnen. Daarnaast verloor het tweemaal.

‘Met nog vier wedstrijden te gaan is het kampioenschap niet realistisch meer’, erkent Weijmer. Koploper FIT is nog zonder puntverlies en staat aan kop. ‘Je weet nooit wat er kan gebeuren maar we gaan in elk geval vechten om de tweede plek te behouden.’