LEIDEN – Zowel de heren als de dames namen het afgelopen zondag op tegen Thor. Nadat het damesteam gelijk had gespeeld wist de eerste herenploeg te winnen.

Thor MHC Heerhugowaard dames 1-1
“We waren duidelijk de sterkere ploeg, maar wisten niet te scoren”, zei Anouk Hoekstra na afloop. “Zij zetten alles vast waardoor aanvallen erg lastig werd.”

Kansen waren er wel voor de Heerhugowaardse hockeysters. De sterk spelende keepster van Thor wist echter de nul te houden. “Het was erg te merken dat onze twee vleugelspitsen vandaag ontbraken. Wel hadden we goede invalsters uit de meiden A1 meegenomen”, vervolgde Hoekstra. “In de tweede helft bleven we de sterkere ploeg, maar zonder resultaat.”

De 1-0 van Thor zette MHC Heerhugowaard nog meer op scherp. Lieke Pronk, invalster uit de A jeugd, wist de gelijkmaker te maken. “We hadden de laatste tien minuten nog veel kansen, maar wisten de winnende niet te maken.”

Thor MHC Heerhugowaard heren 1-3
Bij de heren begon het duel erg stroef en was MHC Heerhugowaard meer bezig met de warmte. De wedstrijd was verdeeld in vier kwarten in plaats van twee helften. Thor heren 1 bleef hockeyen en wist uiteindelijk een doelpunt te maken in het tweede kwart

“In het derde kwart kregen we dé kans op de gelijkmaker, namelijk een strafbal. Bas Wulfers scoorde een geweldige strafbal en het spel was open”, zei Tjade Bijlsma. In het laatste kwart wist Lloyd Ovinge de 2-1 binnen te schieten en even later na een mooie solo van Thomas Bronshoff schoot Ovinge de 3-1 binnen. “De wedstrijd kantelde waar wij goed van hebben geprofiteerd. Een mooie afsluiter van het weekend.”