HEERHUGOWAARD – Zowel de heren als de dames van MHC Heerhugowaard leden een nederlaag. Beide teams slaagden er afgelopen zondag niet in om de punten in eigen huis te houden.

MHC Heerhugowaard heren – Voorhout 3-6
Vanaf het begin van de wedstrijd had Heerhugowaard controle over de wedstrijd. Wat al redelijk snel resulteerde in een strafcorner voor de thuisploeg. Bob Schotten sleepte de bal in het doel en zette de Heerhugowaarders daarmee op een 1-0 voorsprong. Even later volgde de 2-0 door een mooie actie van Lloyd Ovinge. Vlak voor rust kreeg Voorhout een strafcorner die er net aan in ging, 2-1 ruststand.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, Voorhout speelde goed en wist al snel de gelijkmaker te scoren. Daarna scoorden ze ook nog de 2-3. Voorhout speelde goed en Heerhugowaard liet het teveel liggen. De bezoekers kwamen door een paar goede acties op een 2-6 voorsprong. Sven Balvers maakte nog een mooi doelpunt richting het einde van de wedstrijd en bracht daarmee de eindstand op 3-6.

MHC Heerhugowaard dames – Shinty 2-4
‘Ten opzichte van de vorige wedstrijden begonnen we dit keer een stuk beter’, zei Angela Weijmer na de thuiswedstrijd die de dames van MHC Heerhugowaard speelde tegen Shinty. Via een strafcorner scoorde Rosa-Lynn Hoekstra de 1-0. ‘Door het doelpunt leek de focus weg te vallen waardoor we aan het einde van de eerste helft op een achterstand van 1-3 kwamen.’

Na de rust gaf de Heerhugowaardse ploeg meer druk naar voren en speelde een strak en gecontroleerd spel, wat werd beloond met een doelpunt vanuit een counter gescoord door Chris Hoekstra. Weijmer: ‘Helaas werd ons spel ook in de tweede helft niet beloond en verloren we met 2-4.’