REGIO – Op bezoek bij Uitgeest behaalde de damesploeg van MHC Heerhugowaard een 2-5 overwinning. De heren verloren bij Lelystad met 4-3.

Uitgeest – MHC Heerhugowaard dames 2-5
Op bezoek bij Uitgeest wonnen de hockeydames van MHC Heerhugowaard met 2-5. ,,In de eerste helft begonnen we heel erg sterk met na anderhalve minuut al de 0-1 door een mooie actie van Rosa Lynn Hoekstra en het doelpunt van Beau van Eden” zei Anouk Hoekstra.

Het tweede doelpunt van MHC Heerhugowaard viel ook al vrij vroeg in de wedstrijd, toen de bezoekers de eerste strafcorner kregen. Een mooie variatie met uiteindelijk de tip-in van Tjitske Sinnema. ,,We waren vooral de eerste helft echt een stuk sterker dan Uitgeest en hockeyden dan ook bijna alleen maar op hun helft van het veld” vervolgde Hoekstra. Beau van Eden scoorde na een mooie actie met haar backhand de 0-3 en de 0-4 werd na een mooie lange pass van Anouk Hoekstra ook goed afgemaakt door Van Eden aan het einde van de eerste helft.

,,Ook de tweede helft begonnen we sterk. We gingen na een tijdje misschien wel wat makkelijker hockeyen omdat wij zo voor stonden en lieten hier en daar een steekje vallen. We bleven wel beter, maar wisten helaas de counter van Uitgeest niet tegen te houden, waardoor de stand 1-4 werd” aldus Hoekstra. ,,Ons antwoord hierop kwam vrij snel met een mooie voorzet van Iris Schilder en Rosa Lynn Hoekstra die de bal in de korte hoek in het doel pushte. Toen was het wel beslist”. Aan het einde van de wedstrijd maakte Uitgeest nog de 2-5. Hoekstra: ,,Wij hebben als team een goede wedstrijd neergezet en met terecht resultaat. We waren vanaf de eerste minuut sterker en gaan met drie punten er bij ons voorbereiden op de waarschijnlijk lastigere wedstrijd tegen Abcoude volgende week”.

Lelystad – MHC Heerhugowaard heren 4-3
Ondanks de kou mocht MHC Heerhugowaard toch aantreden tegen Lelystad. ,,Ideaal waren de omstandigheden niet. We misten een aantal belangrijke spelers en zijn uiteindelijk met twaalf man afgereisd naar Lelystad” zei Tjade Bijlsma over de voorbereiding.

,,De wedstrijd was heel anders dan de vorige keren dat we Lelystad troffen. We waren niet echt op elkaar ingespeeld en dat resulteerde er in dat we niet uit wisten te lopen op de tegenstander. We kwamen ver in de eerste helft op voorsprong door een strafcorner die gescoord werd door Bob Schotten” aldus Bijlsma. Al vrij snel volgde de gelijkmaker en met een 1-1 stand gingen beiden ploegen rusten.

In de tweede helft kwam MHC Heerhugowaard weer op voorsprong door Merijn bok en ook deze keer volgde snel de gelijkmaker. ,,Helaas bleven zij door gaan en tien minuten voor het einde van de wedstrijd stond het 4-2 voor Lelystad” aldus Bijlsma. MHC Heerhugowaard wist via Lloyd Ovinge nog terug te komen tot 4-3. ,,Dat was helaas ook de eindstand. Weer geen drie punten voor ons”.