HEERHUGOWAARD – Afgelopen zondagmiddag mochten zowel de dames als de heren van MHC Heerhugowaard op eigen veld in actie komen. De dames deelden de punten met Abcoude. Bij de heren werd het een waar doelpuntenfestijn waarbij de Heerhugowaarders met 7-4 zegevierde.

MHC Heerhugowaard heren – Haaskamp 7-4
Voor MHC Heerhugowaard was het duel tegen Haaskamp erg belangrijk. ,,We moeten blijven winnen om onze doelstelling voor dit seizoen te halen” vertelde Tjade Bijlsma. ,,Haaskamp is op papier een makkelijke tegenstander. Vorige keer wonnen we zonder veel problemen met 0-5”. De thuiswedstrijd tegen Haaskamp verliep echter minder gemakkelijk. ,,Door veel afwezigen en geblesseerden moesten we roeien met de riemen die we hebben” aldus Bijlsma.

De wedstrijd begon goed en al snel volgde een openingstreffer voor Heerhugowaard, gescoord door Lloyd Ovinge. Haaskamp wist echter vrij snel weer langszij te komen. Uit een rebound van een strafcorner kwam het volgende doelpunt van Lloyd Ovinge. Ook de 3-1 was voor Lloyd Ovinge. ,,Voor het einde van de eerste helft wist Sven Balvers ook nog een doelpunt te scoren” vervolgde Bijlsma. Haaskamp en Heerhugowaard speelden een goede pot en wisten nog terug te komen tot 4-2 voor de rust.

,,In de tweede helft werd het goede spel doorgezet en bleef het spannend. Haaskamp kreeg in de eerste minuut een kans, maar wist deze niet om te zetten in een doelpunt. Wij profiteerde wel”. Echter na een fout van de keeper van Heerhugowaard moest het team tien minuten zonder vaste keeper spelen. Ondanks de druk van Haaskamp wisten ze in die tien minuten maar een keer te scoren, 5-3. Hierna volgde ook de 5-4. ,,Echter richting het einde van de wedstrijd wisten Lloyd Ovinge en Beau Goezinnen nog een keer te scoren en pakte we de eerste drie punten van de tweede competitiehelft”.

MHC Heerhugowaard dames – Abcoude 1-1
Tegen Abcoude speelde MHC Heerhugowaard met 1-1 gelijk. De Heerhugowaardse hockeysters wonnen vorige week met 2-5 van Uitgeest en ditmaal kwam de ploeg tot een puntendeling.

Op papier kan Abcoude ook worden gezien als een sterkere tegenstander dan Uitgeest, dat voorlaatste staat. Abcoude is de nummer twee en heeft drie punten voorsprong op MHC Heerhugowaard.

In de komende weken zullen de Heerhugowaarders moeten winnen om de bovenste twee ploegen in zicht te houden. De ploeg neemt het in de eerstvolgende drie duels op tegen nummer acht Alkemade, koploper Nieuwkoop en subtopper Thor.