HOORN/BLEISWIJK – De dames en heren van WFHC Hoorn speelden afgelopen zondagmiddag hun laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft. Waar de dames onderuit gingen, wisten de heren een zege te boeken.

WFHC Hoorn – MHC Heerhugowaard dames 12-1
Op bezoek bij WFHC Hoorn gingen de dames van MHC Heerhugowaard hard onderuit. ‘Het was voor ons het eerste team wat echt een stuk beter was’, zei Angela Weijmer na afloop. Na een 4-0 ruststand eindigde het duel in 12-1. ‘Ze zaten er continue bovenop, maar dat betekent niet dat we er zelf niet honderd procent voor zijn gegaan.’

Nu de eerste seizoenshelft is afgelopen kan er worden teruggekeken. Weijmer: ‘We hebben nooit opgegeven en elke wedstrijd er weer voor gingen. Ik heb zeker nog vertrouwen in het tweede seizoenshelft, het gaat steeds beter en het is nog niet voorbij.’

Bleiswijk – MHC Heerhugowaard heren 1-3
In de laatste wedstrijd van deze competitiehelft gingen de heren van MHC Heerhugowaard op bezoek bij Bleiswijk. ‘De eerste helft was niet heel spannend. Beide teams kwamen niet echt aan pogingen op doel toe’, zei Tjade Bijlsma. Heerhugowaard startte de eerste helft wel goed met een paar kansen op doel. Aan het einde van het eerste bedrijf kreeg de uitploeg een reeks strafcorners die allemaal gered werden door de keeper van Bleiswijk.

In de tweede helft kreeg Heerhugowaard meteen een kans op doel. Sven Balvers opende op aangeven van Lloyd Ovinge de score. Niet lang daarna kwamen de Heerhugowaarders op 0-2 door Bas Wulfers die de bal tussen de keeper en de paal door wist te krijgen. Bleiswijk wist nog de aansluitingstreffer te scoren, maar verder kwam het niet. Met een mooie laatste treffer van Bo Langeveld bepaalde Heerhugowaard de eindstand op 1-3.