HEERHUGOWAARD – De heren van MHC Heerhugowaard hebben in eigen huis flink uitgehaald tegen Wateringse Veld. De dames leden een nipte nederlaag.

MHC Heerhugowaard dames – Abcoude 0-2
Vele toeschouwers waren te vinden langs het zonnige hockeyveld om de dames van MHC Heerhugowaard aan te moedigen. ‘We begonnen de wedstrijd heel sterk. In de eerste minuut kregen we gelijk een kans en een strafcorner’, aldus Angela Weijmer. De kansen, die het ook daarna nog kreeg, werden niet benut. ‘Wel was ons spel overtuigend en sterk en gaven we de dames van Abcoude weinig ruimte.’

Na een doelpuntloze eerste helft geloofde de thuisploeg in de kans op de drie punten. ‘Helaas mocht dit niet zo zijn’, vervolgde Weijmer. Aan het einde van de wedstrijd tekende Abcoude voor de 0-1. Ondanks het tonen van vechtlust kon MHC Heerhugowaard de schade niet repareren. In de laatste seconde viel ook nog de 2-0. ‘Dit hadden we niet verdient, we speelden heel sterk als een team met veel overtuiging. Dit nemen we mee naar de volgende wedstrijd.’

MHC Heerhugowaard heren – Wateringse veld 16-1
De eerste wedstrijd tegen Wateringse veld was ook een overwinning voor Heerhugowaard, dus de ploeg was er op gebrand om het ditmaal ook op eigen veld te laten zien. ‘Dat is ook zeker gelukt’, stelde Tjade Bijlsma. De wedstrijd begon rustig, Heerhugowaard creëerde kansen, maar wist ze nog niet af te maken. Wateringse veld kwam niet verder dan de 23 meter lijn van Heerhugowaard. Na de eerste tien minuten werd de score geopend door de gastheer die halverwege met 5-0 aan de leiding ging.

Na de pauze ging Heerhugowaard vrolijk door. Wateringse veld merkte vanaf het begin dat ze hier geen stunt konden uithalen. Heerhugowaard speelde goed rond, op een aantal uitzonderingen na, en creëerde kans na kans. Ook het afronden ging goed en de stand liep gestaag op. De gasten wisten nog wel een eretreffer te maken, maar verder dan dat kwam het niet. Uiteindelijk eindigde het treffen in een 16-1 zege. De doelpunten werden gemaakt door Lloyd Ovinge, Sven Balvers, Bo Langeveld, Ewout Mallon, Bas Wulfers en Laurens Lakeman.