MAASSLUIS – De heren van MHC Heerhugowaard hebben het uitduel tegen Evergreen weten te winnen. De Heerhugowaarders begonnen niet scherp, maar wisten uiteindelijk wel te zegevieren, 1-3.

Na een lange reis begon MHC Heerhugowaard niet scherp aan de wedstrijd en wist het de kansen nog niet af te maken. Bas Wulfers wist aan het einde van de helft een doelpunt te scoren, maar deze werd afgekeurd. Even later scoorde Wulfers alsnog de 0-1.

‘Na de rust moesten we doorpakken. We hadden moeite in de eerste helft om ons eigen spel te spelen. In de tweede helft lukte dat beter en we creëerden steeds meer kansen’, aldus Tjade Bijlsma. Lloyd Ovinge bracht de stand op 0-2 en via Laurens Lakeman kwamen de gasten op 0-3. Evergreen wist wel nog een doelpunt uit een strafcorner te scoren waarmee het de eindstand op 1-3 bepaalde. Zo nam MHC Heerhugowaard de drie punten mee naar huis. In de wetenschap dat het nog altijd de derde plek bezet.