LEEUWARDEN - Afgelopen zaterdag en zondag vond het Nederlands Kampioenschap Shorttrack voor Junioren plaats in Leeuwarden. Hier werden door 25 Junioren B een drietal afstanden gereden, te weten: 1500, 500 en 1000 meter.


Op de 1500 meter had Milan zich geplaatst bij de eerste drie van de rit, waardoor hij door mocht rijden in de halve finale en finale. Hierin werd hij uiteindelijk 11e.

In de kwart finale 500 meter had Milan zich óók geplaatst, door als tweede te finishen. In de halve finale kwam Milan ook als tweede over de streep (in een nieuw PR) en plaatste zich daarmee voor de A-finale. In deze spannende A-finale ging het allemaal nog een tandje harder en ging Milan als 4e. over de eindstreep. Omdat degene voor hem een penalty kreeg, schoof Milan een plek op en behaalde een bronzen medaille.

Tot slot de 1000 meter, waar Milan zich niet kon plaatsen, doordat hij een tegenstander inhaalde, die op dat moment zelf óók in wilde halen. Hierdoor moest Milan afremmen om niet in de boarding terecht te komen. Hij finishte als derde en alleen de eerste 2 gingen door.

In het Eindklassement bereikte Milan de 6e plek. Tevens behaalde Schenk nog brons als lid van het Heren Relay-team van Shorttrack Brabant (STB).