HEERHUGOWAARD – In Colombia greep de Braziliaanse nationale ploeg naast een ticket voor het WK korfbal. Desondanks keert Mirella Berkhout met een goed gevoel terug naar Nederland. Samen met haar ouders Arthur en Ligia beleefde ze immers een geweldige periode. ,,Heel speciaal”.

Samen met haar ouders vertrok Mirella Berkhout ruim twee weken geleden naar Brazilië om vanuit daar naar Colombia af te reizen voor de WK kwalificatie. De Brazilianen eindigde echter derde waardoor het net naast een ticket voor het WK korfbal greep. ,,Wij hebben als team enorm ons best gedaan en altijd gevochten. We wisten dat twee andere landen sterk waren en dat die wedstrijden lastig zouden worden, maar we gaven niet op” vertelt Mirella over het kwalificatietoernooi. ,,Brazilië speelt nog maar een paar jaar korfbal, ik vind het al super knap dat we zover gekomen zijn”

Steun
In Brazilië kon Mirella rekenen op haar ouders, Arthur en Ligia. ,,Mijn ouders zijn er altijd voor mij geweest en hebben mij erg gesteund tijdens dit avontuur” vertelt de Heerhugowaardse korfbalster.

Dat de ploeg geen ticket wist te bemachtigen betekende niet dat Mirella Berkhout met een vervelend terugkijkt. ,,Het is zo'n mooie ervaring. Ik heb nieuwe mensen leren kennen en werd met open armen ontvangen in het team”.