HEERHUGOWAARD – Vandaag vertrekt Mirella Berkhout met haar moeder Ligia naar Brazilië. Mirella is geselecteerd voor de Braziliaanse nationale ploeg. In Colombia spelen de Brazilianen de WK kwalificatie. ,,Het is heel speciaal”.

Na afloop van KV Apollo – ADOS werd Mirella Berkhout in het zonnetje gezet. Uit de handen van coach Wim Schaap ontving ze een extra zakcentje, verzameld door enkele jeugdige korfballers. Zo nam de speelster op mooie wijze afscheid van haar ploeg. ,,Met een winst. Dat doorzetten daar in Brazilië en Colombia” vertelt Mirella.

Heel speciaal
Mirella stapt niet alleen in het vliegtuig. Haar moeder, Ligia Berkhout, zit als teammanager eveneens bij de nationale ploeg. ,,Ik ken daar nog niemand, dus het is altijd fijn dat je iemand bij je hebt die je heel goed kent. Vooral als het je moeder is. Super vet”.

Haar moeder kan alleen maar glunderen. ,,Ik ben super trots op haar. Het wordt echt een mooie trip” vertelt Ligia. ,,We gaan heel veel lol maken en dansen. Dat is heel leuk en hoort erbij: vervolgt ze lachend.

Kansen
Toch gaan moeder en dochter er met een doel heen. Een ticket proberen te bemachtigen voor het WK. Mirella: ,,In Brazilië hebben ze gezegd dat Suriname de enige ploeg met een beetje weerstand is. De Dominicaanse Republiek ook nog wel maar voor de rest moet het allemaal wel te doen zijn”. Ligia vult aan. ,,Suriname is nu heel sterk. Maar je moet Brazilië niet onderschatten”.

Het avontuur zal zo’n drie weken duren. ,,We gaan vooral heel veel genieten” besluiten Mirella en Ligia Berkhout.