HEERHUGOWAARD – Bij voetbalvereniging Reiger Boys trapten zowel het eerste heren- als vrouwenteam in een thuiswedstrijd af voor het bekertoernooi. Reiger Boys 1 van de nieuwe trainer/coach Raymond Huisman pakte daar, zei het moeizaam, drie punten tegen tien man van HYS. De vrouwen ging het een stuk minder af. Zij verloren in eigen huis kansloos van eersteklasser SC Stiens.

Tegen het net naar de derde klasse gepromoveerde HYS (Haarlem Yildiz Spor) heeft Reiger Boys het bijzonder lastig gehad ondanks dat het bijna de gehele wedstrijd met een man meer speelde. Reeds na acht minuten zag HYS-speler Mustafa Bekin rood van scheidsrechter Schram nadat hij had gespuugd in de richting van Mick Leijdeckers. Ondanks dat wist Reiger Boys hier niet van te profiteren en kwam het zelfs op achterstand toen Bicer na een snelle uitval kon scoren. Men mocht zelfs nog de handjes dichtknijpen dat de score niet verder opliep aangezien aanvoerder Lars Apeldoorn op de lijn een keer redding moest brengen en een HYS-aanvaller even later van dichtbij een opgelegde kans miste.

Trainer Huisman was daar niet over te spreken: ‘We hebben twee dagen terug nog getraind op een overtal-situatie, en daar zag ik in de eerste helft niets van terug. Ik vind het ongelooflijk dat wij de bal verspelen op hun helft en dat die drie seconden later bij ons in het net ligt. Met een man meer!’

Gelukkig zag de oefenmeester dat het in de tweede helft snel werd recht getrokken nadat hij spits Thomas Hoekstra had ingebracht voor wat extra stootkracht. Hij was het ook die de gelijkmaker produceerde op aangeven van Leijdeckers. Vijf minuten later was de voorsprong daar toen Martijn Grooff een vrije trap hard tegen de touwen schoot. Het verzet van de tien Haarlemmers was hiermee gebroken en het was aan de uitstekende keeper van HYS te danken dat Reiger Boys niet verder uitliep bij grote kansen van Grooff en Bert Inecia. ‘Die drie punten hebben we in de tas al was het spel niet best. Maar het vertrouwen is er zeker want ik zie genoeg mogelijkheden in deze groep’, aldus de winnende trainer.

Reiger Boys – HYS (2-1)
23. Abdel Bicer 0-1
52. Thomas Hoekstra 1-1
57. Martijn Grooff 2-1

Voor hoofdklasser Reiger Boys VR1 liep de seizoensouverture niet naar behoren. Trainer Janny Timisela startte de eerste bekerwedstrijd met een behoorlijk verjongde groep en deze bleken niet opgewassen tegen eersteklasser SC Stiens. De eerste twintig minuten deed Reiger Boys nog goed mee met kansen voor aanvoerster Aaike Verschoor die haar poging gekeerd zag worden door keeper Ingrid Kars en een ferm schot van Maartje van Haneghem op de paal.

Ondertussen waren de gasten via een snelle uitbraak wel op 0-1 gekomen via Sikkema en nadat Ennema die score na een ruim half uur verdubbeld had was het gedaan met Reiger Boys. In de tweede helft liepen de gasten verder uit alvorens Kars een voorzet van Van Haneghem in haar eigen doel sloeg met een 1-4 eindstand tot gevolg.

Reiger Boys VR1 – SC Stiens R1 (1-4)
13. Anne Sikkema 0-1
34. Janneke Ennema 0-2
69. Berber van der Zee 0-3
75. Janneke Ennema 0-4
84. Ingrid Kars (e.d.) 1-4

Foto's: DP Sportfotografie