DEN HAAG - In Den Haag hebben de spelers van Sxcroevengroothandel.nl een zwaarbevochten overwinning behaald op team Beer de Jong. Dirk van Mourik verloor als enige. Fred Groen speelde remise. Herman Slikker en Leo de Jong wonnen.

Van Mourik nam het op tegen Mike Nijman, en had het zwaar. Van meet af aan stond Nijman voor, en kon Van Mourik niet aanhaken. Nijman won in 36 beurten. (35-24).

Kopman, Slikker speelde op dat moment een degelijke partij tegen Ruud Nieuwenburg. Doorgaans staat deze ontmoeting garant voor een spannende pot. Dit keer was dat zeker niet het geval. Nieuwenburg kon weinig goed doen, waar Slikker zijn punten wel maakte. De overwinning was dan ook ruim voor Slikker. 21-35 in 32 beurten.

Hierdoor moesten Groen en de Jong vol aan bak. De partij van Groen en Scholtes, twee doorgewinterde artistiek spelers, stond vooraf te boek als degelijk, met verrassende patronen. Scholtes nam al snel de leiding, en hield deze lang vast. Pas in de eindfase lukte het Groen om 2 series van 5 te maken en als eerste het laatste punt te scoren. In de nabeurt moest Scholtes nog 2 punten maken , en zo geschiedde. Uitslag 30-30 in 47 beurten.

De beslissing moest komen uit de partij tussen de Jong en Peter Snel. Hierin was de Jong tweederde van de wedstrijd oppermachtig. Waar de Jong in goede doen was, had Snel moeite met elke carambole. Bij een voorsprong van 25-13 leek het toch fout te gaan voor de Jong. Snel kroop langzaam dichterbij, en de Jong miste beurt na beurt. Toen het verschil uiteindelijk 2 was, ging de Jong alsnog uit. 28-30 in 71 beurten. Ondanks de zege is het team 1 plaats gezakt op de ranglijst.

Vrijdag 22 november speelt men thuis tegen team EDO uit Amsterdam.