HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Reiger Boys/Woest een moeizame zege weten te behalen op Exstudiantes Zwolle. De uiteindelijke 3-2 zege werd op karakter behaald en mede bepaald door de individuele kwaliteiten van de talentvolle Floor Spaan die twee goals voor haar rekening nam.

De technisch begaafde Spaan opende al twee minuten de score en had even later zelfs de 2-0 op haar schoen toen een fraaie stift net voor de lijn werd gekeerd. Na een goede start van de wedstrijd verliepen de combinaties echter minder en liet men de gasten uit Zwolle terug in de wedstrijd komen. Gevolg hiervan was dat Jenneke de Pater na een knappe individuele actie de gelijkmaker kon scoren. In het vervolg van de eerste helft en ook in de eerste fase van de tweede helft werd Reiger Boys vervolgens op de been gehouden door keepster Emma Buining met enkele fraaie reddingen.

Nadat de thuisploeg dit had doorstaan sloeg het in kort tijdsbestek keihard toe en met opnieuw een hoofdrol voor Spaan die haar tweede van de avond wist te maken na een eerdere goal door middel van een van richting veranderd schot van Judine Castricum. Hiermee viel de beslissing al werd het in de slotfase nog ongemeen spannend. De aansluitingstreffer van De Pater leek te laat, maar toen de Zwolse vrouwen met nog twee seconden op de paal schoten sloeg de schrik nog even toe, en was de zoemer er eentje van opluchting.

Die was er ook bij trainer/coach Monique van der Rijst: 'Ik ben zeker opgelucht want het ging moeizaam vandaag. Dat is jammer omdat we in de voorbereiding vaak genoeg goed voetbal hebben laten zien. Toch vind ik het wel een verdiende zege want zelfs toen het voetballend even moeilijker liep hebben we wel de hele wedstrijd strijdlust getoond. Dat karakter, en de individuele kwaliteiten van een Floor hebben de doorslag gegeven. En winnen is winnen dus we staan hier zeker met een tevreden gevoel.'

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Reiger Boys/Woest - Exstudiantes Zwolle 3-2 (1-1)

2. Floor Spaan 1-0
14. Jenneke de Pater 1-1
28. Ellen Marissink 2-1 (e.d.)
29. Floor Spaan 3-1
40. Jenneke de Pater 3-2

Reiger Boys speelt komende vrijdag 28 september de eerste uitwedstrijd van de competitie als men op bezoek gaat bij Futsal Apeldoorn.