WEST-FRIESLAND - Bijna 2.000 enthousiaste fietsers stonden op zondag 3 juli aan de start van de 11e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk – georganiseerd door Le Champion. Met een kleine bries en een lekker zonnetje startten de deelnemers vanaf een van de maar liefst vijf startlocaties: Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik en Schagen.Vanaf daar waagden de fietsers zich aan 50, 80 of 135 km over de Grôte Daikboekel.


Echt genieten

Terwijl menig Nederlander zich nog een keer omdraait op de zondagmorgen, kon vanaf 8.00 uur worden gestart aan dit gezellige wielerevenement over de Westfriese Omringdijk. Jan Willem Mijderwijk, Eventmanager bij Le Champion: 'Wat deze tocht zo bijzonder maakt, is natuurlijk het historische aspect. De Westfriese Omringdijk is een verbinding van dijken om onze regio en uitermate geschikt om een wielerevenement als de Ronde van de Westfriese Omringdijk over te organiseren. De dijk biedt veel prachtige vergezichten over het water en de weilanden. En dat is écht prachtig fietsen. Ik heb veel positieve geluiden gehoord en daar doen we het voor. Samen met onze vrijwilligers is er weer een prachtig evenement georganiseerd. Dat maakt mij heel trots!'

Grôte Daikboekel

De langste en populairste afstand voerde de deelnemers over de 126 km lange Omringdijk, langs onder andere de karakteristieke molens van Rustenburg, het weidse IJsselmeer en het Stoommachinemuseum in Medemblik. Deelnemers aan de kortere afstanden - 80 en 50 km - fietsten over een deel van de Omringdijk en maakten kennis met de typisch Westfriese cultuur in het binnen de dijk gelegen gebied.

Geslaagd evenement

Onderweg werden de deelnemers bij de diverse verzorgingsposten in de watten gelegd met heerlijke versnaperingen. De verzorging, het prachtige fietsweer en de gezelligheid onder de deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers maakten het weer een geslaagd evenement.

Goede doel: KWF Kankerbestrijding

Het goede doel van de Ronde van de Westfriese Omringdijk is KWF Kankerbestrijding. Al sinds 1949 bestrijdt KWF kanker. En met succes. Gelukkig is er in al die tijd veel veranderd. Kanker is steeds beter te genezen. Maar ondertussen krijgen ook steeds meer mensen met de ziekte te maken. Dat vraagt om een nieuwe kijk op kanker, en dus een nieuwe rol voor KWF. Zij bestrijden niet alleen deze ziekte maar zetten zich ook in voor een beter leven mét kanker. De deelnemers van de Ronde van de Westfriese Omringdijk hebben voor KWF Kankerbestrijding een prachtig bedrag van € 5.957,50 opgehaald. Bedankt voor jullie bijdrage!

De 12e editie van de Ronde van de Westfriese Omringdijk wordt gereden op zondag 2 juli 2023. Kijk voor meer informatie op www.rondevandewestfrieseomringdijk.nl