HEERHUGOWAARD - Voetbalvereniging Reiger Boys heeft wederom een succesvolle voetbaldag voor de jeugd georganiseerd. Sinds de eerste voetbaldag in december 2017, ontstaan door een landelijke schoolstaking, organiseert de club bij regelmaat dergelijke dagen waarbij kinderen zich de hele dag kunnen vermaken op het complex. Ditmaal gebeurde dat dus in de voorjaarsvakantie en met de komst van pannakampioen Nasser el Jackson kreeg de dag extra glans en beleefden de kinderen volop plezier.

Stefanie Hoogland, hoofd jeugd coördinator,en Hoofd jeugdopleidingen Kamil Karaer zijn twee van de drijvende krachten achter de voetbaldag, maar vertellen gelijk dat zij het niet alleen kunnen. 'Aangezien wij dit op doordeweekse dagen doen zijn wij afhankelijk van vrijwilligers, zowel op het veld als in de kantine. We verzorgen een lunch dus er moeten broodjes gesmeerd worden, en rondom de spelletjes en oefeningen zijn ook alle handjes welkom. Gelukkig lukt het alle keren om deze vrijwilligers bij elkaar te krijgen en daar zijn wij dankbaar voor.'

Het idee is ooit ontstaan tijdens een schoolstaking in december 2017. Veel ouders konden toen op het laatste moment niet vrij krijgen van het werk waarop Reiger Boys de mogelijkheid bood om de kinderen een gehele dag onder te brengen bij de club. De club organiseerde diverse spelletjes, zowel op het veld in toernooivorm als in de kantine d.m.v. een quiz of FIFA-toernooi. Tijdens die eerste voetbaldag waren er liefst 120 kinderen aanwezig. 'En dat waren niet alleen kinderen van Reiger Boys, maar ook van andere verenigingen of zelfs jeugd die helemaal geen lid is van een club. Iedereen is welkom en kan zich via de website vooraf aanmelden voor deze dag.' Na die eerste keer werd er nog drie keer een succesvolle dagen georganiseerd en nu dus voor de 5e keer.

Tijdens de voetbaldag deze dinsdag ging het om 54 kinderen en die beleefden een geweldige dag. 'We wisten vooraf dat we niet zo'n groot aantal zouden hebben als bij de eerste keer. Toen ging het om een schoolstaking op het laatste moment en nu valt het in de vakantie waardoor toch een hoop mensen ook op pad zijn, bijvoorbeeld op de wintersport,' aldus Karaer. Na een leuk toernooi in de ochtenduren waarin teams onder de naam van topclubs als Barcelona, Real Madrid, Paris SG en Manchester United elkaar bestreden volgde er na de lunch een grote verrassing voor de kids met de komst van Nasser el Jackson. De 23-jarige balvirtuoos en pannakoning uit Tilburg mocht zichzelf al twee keer wereldkampioen "groundmoves" noemen. Speciaal voor de voetbaldag entertainde hij de kids met enkele van zijn "skills" en door een twee uur durende clinic te verzorgen.

De Brabander reist inmiddels de hele wereld over, maar genoot zichtbaar op het veld van Reiger Boys. 'De jeugd iets bijbrengen en samen met elkaar spelen is nog altijd het mooiste wat er is', aldus El Jackson die na afloop nog alle tijd nam om de kinderen van een foto of handtekening te voorzien. De rooie wangetjes en de vermoeidheid was aan het eind van de dag weer af te lezen bij de kinderen toen zij door hun ouders werden opgehaald bij het complex. 'De kinderen hebben genoten, en dus wij ook, en dat is alles waar het om draait', zo vertelde Stefanie Hoogland na afloop. 'Het was wederom een succes en wij gaan dit in de toekomst zeker nog vaker organiseren.'

Kijk hier voor meer foto's van de Reiger Boys voetbaldag.