REGIO – De Heerhugowaardse voetbalclubs beleefden een teleurstellende zondag. De ploegen slaagden er niet in om met punten terug te keren naar Heerhugowaard.

ZAP – SVW’27 5-0
In Breezand speelde SVW’27 tegen een sterk ZAP. ‘Zij hadden in de eerste helft de beste kansen en kwamen vlak voor rust verdiend op 1-0’, aldus Tim Kramer. ‘Ook wij hadden wat kansen waaronder een hele grote vlak voor rust.’ Van vijf meter eindigde een schot op de onderkant van de lat, maar bleef voor de lijn.

‘Na rust kregen we grote kansen op de gelijkmaker, maar deze bleef uit. Na een uur gaven we het volledig weg met drie tegengoals in vijf minuten’, vervolgde Kramer. Met 4-0 was het pleit beslecht en maakte ZAP de 5-0. ‘Een ontluisterende nederlaag dus.’

VIOS W – Hugo Boys 2-0
Hugo Boys slaagde er afgelopen zondag niet in om met punten terug te keren uit Warmenhuizen. ‘Het was een typische 0-0 wedstrijd. De ploeg heeft keihard gewerkt en voor elke meter gestreden. Daar moet ik ze echt een compliment voor geven’, aldus Jorgen Heurter.

Na een uur spelen opende VIOS W met een indraaiende vrije trap de score. ‘In het laatste kwartier hebben we alle risico’s genomen om de gelijkmaker te forceren. We kregen daar ook nog een grote mogelijkheid voor.’ In de blessuretijd besliste VIOS W het duel, 2-0.

Kwiek’78 – WMC 10-0
Op bezoek bij Kwiek’78 leed WMC een ontluisterende nederlaag. De Heerhugowaarders gingen met 10-0 onderuit. ‘De jongens hebben hun best gedaan. Het was knap dat ze ondanks het verlies en de achterstand positief bleven. Ook waren ze erg sportief vanmiddag’,

aldus Rajesh Biseshar. ‘Er zat niet veel in voor ons. We proberen er het beste van te maken en de spelersgroep is nog steeds positief.’