HEERHUGOWAARD – Zowel de heren als de dames van MHC Heerhugowaard speelden afgelopen zondagmiddag hun laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Beide teams gingen op eigen veld onderuit.

MHC Heerhugowaard dames – Kieviten 0-3
Vandaag was de laatste thuiswedstrijd van de eerste helft van het seizoen voor de dames van MHC Heerhugowaard. ‘In de eerste helft was het hard tegen hard. Het verschil was klein, je zou niet zeggen dat zij tweede staan en wij elfde’, zei Angela Weijmer. ‘We waren fel en gaven ze geen kans. Tot vlak voor rust de 0-1 viel door een doelpunt van Kieviten. De focus werd minder waardoor de 0-2 al snel volgde.’

Nadat de focus halverwege weer werd opgepakt begonnen de Heerhugowaarders wederom sterk. ‘We zaten er bovenop. Er waren kansen, maar helaas geen doelpunt voor ons’, vervolgde Weijmer. Kieviten wist ook nog de 0-3 te maken. ‘We hebben gevochten tot de laatste minuut en zeker niet slecht gespeeld.’

MHC Heerhugowaard heren – Kieviten 1-2
Vanmiddag speelde MHC Heerhugowaard tegen Kieviten. ‘Het was een leuke pot, de nummer vijf tegen nummer twee’, aldus Tjade Bijlsma. Heerhugowaard begon goed en wist binnen de eerste minuut al een poging op het doel te schieten. Hij ging er alleen niet in. De thuisploeg zakte wat in en daar wist Kieviten van te profiteren en op voorsprong te komen. Even later bepaalden de gasten de ruststand op 0-2.

In de tweede helft begon Heerhugowaard beter te spelen. ‘We creëerden meer kansen alleen we beloonden ons spel niet met doelpunten’, vervolgde Bijlsma. Ver in de tweede helft maakte Sven Balvers de aansluitingstreffer, 1-2. De gelijkmaker bleef echter uit.