HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse voetbalclubs die op zondag uitkomen hebben allen tijdens de tweede speelronde een nederlaag geleden. Zowel Hugo Boys, KSV als WMC gingen onderuit.

Hugo Boys, uitkomend in 3B, begon het seizoen vorige week met een zege, maar keek bij Hollandia T in Tuitjenhorn al na vijf minuten tegen een achterstand aan door een doelpunt van Jordy Bakkum. De ploeg van Ron Weinbrecher kwam terug na een treffer van Bo Groen, maar op slag van rust was er een hernieuwde voorsprong voor de thuisploeg met dank aan het ervaren duo Nick Burger (assist) en Nick Kuipers (goal): 2-1. In een rommelige tweede helft werd vevolgens niet meer gescoord.
Hugo Boys ontvangt komende zondag Meervogels '31

Het naar de 4e klasse gedegradeerde KSV wacht nog op de eerste punten. In de thuiswedstrijd tegen Vesdo uit Schagerbrug ging de ploeg van trainer Rowan Top ondanks een 1-1 ruststand met 1-3 ten onder. KSV speelt komende zondag weer thuis als Zeemacht op bezoek komt.

Vijfdeklasser WMC kreeg zelfs dubbele cijfers om de oren en is na twee duels ook nog puntloos. Op De Vork verloor de thuisploeg met maar liefst 2-11 van Callantsoog. WMC gaat komende zondag op bezoek bij Nieuwe Niedorp.

Zaterdag

Op zaterdag wist derdeklasser Reiger Boys wel te winnen in de uitwedstrijd bij VVA/Spartaan. In de vierde klasse eindigde de derby tussen SVW '27 en Kolping Boys in een gelijkspel.