Changshu - Het Nederlands zaalvoetbalteam is afgelopen vrijdagochtend begonnen aan een vierlandentoernooi in China. Tegen het gastland boekte oranje een nipte overwinning, 1-2.

Het Nederlands zaalvoetbalteam slaagde er eerder dit jaar niet in om zich te kwalificeren voor het EK 2018. Hierdoor wachten er de komende periode enkel oefenwedstrijden en toernooien, zoals nu in het Chinese Changshu. Het team begon het toernooi met een 1-2 overwinning. "Een goede start afgewisseld met een mindere fase" reageerde bondscoach Max Tjaden. "We hebben genoeg mogelijkheden gehad om al voor rust de marge groter te laten zijn. De ploeg ging wel rusten met een 1-2 voorsprong. Via Jamal el Ghannouti en Lahcen Bouyouzan wist Nederland een 0-2 voorsprong in te nemen, maar door een eigen doelpunt kwam China terug in de wedstrijd.

"In de tweede helft hadden we met name in de eindfase uit moeten lopen naar een hogere score" vindt Tjaden. "Een verdiende overwinning, helaas hebben we de kwaliteitsverhouding niet uit kunnen drukken in de score" besluit de bondscoach. Morgen wacht voor oranje alweer het tweede duel. Dan neemt de ploeg het op tegen Kroatië.

China-Nederland 1-2 (1-2)
0-1 Jamal el Ghannouti
0-2 Lahcen Bouyouzan
1-2 Eigen doelpunt