ALKMAAR – Met drie treffers bewees Pim Nierop zijn waarde voor WMC. Op bezoek bij Alcmaria Victrix had Nierop met drie treffers een zeer belangrijk aandeel in de klinkende 1-4 overwinning.

WMC staat de laatste jaren bekend om een van de vaste degradatie kandidaten. Hoe anders is dat in het huidige seizoen, waar de Waardse formatie na twee wedstrijden nog zonder puntverlies is en zich zo bovenin de vierde klasse begeeft. Een knappe prestatie voor de ploeg die vorig seizoen na negen wedstrijden slechts vier punten had. Dat aantal is nu dus al na twee wedstrijden overtroffen. Over het hele seizoen genomen heeft WMC nu al een derde van het totaal aantal punten van vorig seizoen.

In de Egmonderhout in Alkmaar beleefde WMC dus een goede middag waarin Pim Nierop met drie treffers zeer belangrijk was en zijn ploeg naar de overwinning loodste. Linksback Cenqiz Ozhazinidar had met de vierde treffer ook een aandeel in de overwinning, die door een tegendoelpunt van Alcmaria aanvaller Dimaggio Senchi niet helemaal vlekkeloos verliep.

Die tegentreffer zal verder niet van invloed zijn geweest op de sfeer binnen de Heerhugowaardse ploeg die een prima seizoensstart doormaakt. Komend weekend moet WMC hopen op weer een sterk optreden van Pim Nierop, want met SV Koedijk treffen zij een van de titelkandidaten.