HEERHUGOWAARD - In ons nieuwe therapiebad van Heerhugowaard Sport N.V. wordt met ingang van vrijdag 6 september op de vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur uren gereserveerd voor dameszwemmen, zowel zwemles als recreatief zwemmen. Het therapiebad is hier uitstekend geschikt voor aangezien het bad hiervoor goed is afgeschermd. Met een watertemperatuur van 33 graden, prachtige entourage, onderwaterverlichting en whirlbank is het een genot om hier te zwemmen.

Floatfit Balance
Floatfit Balance is een 30 minuten durende les van geestelijk welzijn en uitdaging in het evenwicht. Het samenvoegen van ademhaling en beweging ter versterking van lichaam en geest. Deelnemers verbeteren onevenwichtigheden in het lichaam en versterken de core stability kracht, lenigheid en balans. Dit alles op een rustig tempo. Hierdoor krijgt u meer controle over de verschillende spiergroepen. De les is geïnspireerd door Yoga en Pilates. U maakt kennis met het evenwicht. Op de aquabase verbetert u uw flexibiliteit, evenwicht, kracht en coördinatie. De lessen duren 30 minuten en u bevindt zich in het bad met een watertemperatuur van 33 graden. Wilt u een keer meedoen, zorg er dan voor dat u over uw badkleding een broekje en (fitness)shirt aan heeft.

PiYoChi
PiYoChi is een nieuwe dynamische vorm van Body & Mind in het warme water. Oefeningen uit Aquarobic worden gecombineerd met technieken en poses uit AquaPilates, AquaYoga en AiChi. Het is een combinatie van verschillende onderdelen: cardiovasculaire training, spierkracht en spierbalans, core stability, flexibiliteit en lenigheid, evenwicht en dynamische stabilisatie en uiteraard komt het mentale ook aan bod: focus, concentratie, rust, awareness (bewustzijn) zijn belangrijke pijlers tijdens deze lessen. De lessen worden gegeven in een bad met een watertemperatuur van 33 graden. Een ruimte waarin rust en stilte kan worden gegarandeerd en waar een serene sfeer hangt.

Reuma zwemmen
“Blijf in beweging! Oefeningen in warm water” is een activiteit georganiseerd vanuit Heerhugowaard Sport N.V. Voor mensen met reumatische klachten of diegenen die een revalidatietraject achter de rug hebben is sporten in warm water een ideale vorm van bewegen. Tijdens het reuma zwemmen voelt uw lichaam licht aan, waardoor de gewrichten minder belast worden tijdens het bewegen en de spieren en gewrichten zich door het warme water beter kunnen ontspannen. De watertemperatuur in het therapiebassin bedraagt 33 graden. Onze nieuwe accommodatie is volledig ingericht voor deze doelgroep. De lessen worden gegeven door een gediplomeerde instructrice.

Vader- en kind zwemmen
Het is vader en kind tijd! Laat mama lekker thuis, kom lekker zwemmen en versterk hierbij de band tussen vader en kind. Gedurende de lessen wordt er veel gezongen. Veel kinderen herkennen de liedjes en weten op den duur wat voor oefening daar bij hoort. Door het lichaamscontact en het zingen van liedjes wordt ook de band tussen ouder en kind versterkt. Het warme water van het therapiebad is 33 graden en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind, zoals het bevorderen van de motoriek, oriëntatie, coördinatie en de ademhaling van het kind.

Zwemles kleine groepjes
In het therapiebad is er ruimte gecreëerd om zwemles te gaan geven voor kleine lesgroepen (5 leerlingen per groep) De lessen die 45 minuten duren worden gegeven vanaf niveau Watervrij t/m A3. De kinderen blijven zoveel mogelijk in dezelfde groep. Vanaf groepje A4 stromen de kinderen door naar het reguliere wedstrijdbad. De lestijden zijn op vrijdagmiddag (15.30-18.30) en zondagochtend ( 10.30-12.45). In deze groepjes krijgt uw kind extra aandacht wat het leren zwemmen alleen maar ten goede zal komen. Aangezien er slechts met één groep van 5 leerlingen per groep wordt gewerkt heerst er rust en stilte wat het leren zwemmen alleen maar gunstiger maakt.

Voor meer praktische informatie over de hier bovenvermelde doelgroepen zie onze website: heerhugowaardsport.nl of benader hierover onze recepetionistes.072-5675040