Na het seizoen 2013/2014 afgesloten te hebben als Ardea Meisjes C1 (12 t/m 14 jaar) in de hoofdklasse op een mooie tweede plaats, begonnen de meiden van Ardea samen met een nieuwkomer in het team aan een nieuw avontuur. De 1e klasse bij de Meisjes B1 (14 t/m 16 jaar). Het team, bestaande uit: Simone Borst, Lejla Dzananovic, Danique van der Graaf, Sofie Jansen, Daniëlle Rijkenberg, Ayla Rood, Iris Sentenie en Beyza Yumrukas gingen voortvarend van start. Omdat er dit seizoen begonnen zou worden met vaste posities, moesten de meiden in het begin toch nog weer aan elkaar wennen. Wanneer wissel je nu en hoe doe je dat zonder botsingen? Want die waren er af en toe wel. Maar gaande weg ging het steeds beter.

Wel werden er vanaf het begin veel wedstrijden gewonnen. De meeste zelfs ongeslagen met 4-0 en bij sommige wedstrijden gunden ze de tegenstanders ook een puntje: 3-1. Hierdoor bleek al gauw dat Ardea ongeslagen aan kop ging. Ook ondanks de vele blessures, waardoor er vaak maar met  6 speelsters gespeeld kon worden, of af en toe met trouwe invalster Pamela Rijkenberg uit het huidige Meisjes C1 team, lieten de meiden van Ardea zich niet kisten en gingen door met hun zegereeks. Halverwege het eerste seizoen werd er door dit team ook nog eens een nieuwe shirtsponsor gevonden: Koeriersdienst Heerhugowaard V.o.f. uit Heerhugowaard. De meiden zagen er weer tip-top uit. Op zaterdag 29 november jl. was de voorlaatste wedstrijd tegen De Boemel uit Tuitjenhorn. In die wedstrijd hadden we nog 1 set nodig om kampioen te worden en dat lukte ook.

De wedstrijd werd ruim gewonnen met 4-0. De laatste wedstrijd was tegen op dat moment de nummer 2 in de competitie: Alvoco uit Alkmaar. Ardea was natuurlijk al zeker van het kampioenschap. Tijdens de vorige wedstrijd wist Alvoco 1 set te winnen en werd het dus 3-1 voor Ardea. Vandaar dat deze dag het doel was : winnen met 4-0. De eerste set werd eigenlijk makkelijk gewonnen met  25-15 door goede servicedruk en snel aanvalsspel. In de

2e set had Ardea toch wat last van concentratiegebrek, waardoor de tegenstander eventjes gevaarlijk werd. De setstand werd 27-25 nog net in het voordeel van Ardea, die zich mooi terug geknokt had van een achterstand van 14-23. Door hierna ook de derde en vierde set winnend af te sluiten met

25-21 en 25-13, werd het winterkampioenschap door de 1e klasse Meisjes B1 ongeslagen binnengehaald. Een super prestatie! Voor de aankomende 2e seizoenshelft gaat Ardea het proberen in de Hoofdklasse.