HEERHUGOWAARD - In de uiterst spannende hoofdklasse voor vrouwen heeft Reiger Boys een nipte, maar belangrijke zege geboekt op het laaggeklasseerde Sporting '70. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block deelt daardoor na acht wedstrijden de koppositie met Be Quick '28.

De overwinning van de Heerhugowaardse formatie was terecht, maar kwam wel moeizaam tot stand. Reiger Boys begon goed aan het duel, kreeg in het eerste kwartier ook een tweetal mogelijkheden waarbij de finesse in de eindpass telkens net ontbrak. In het vervolg van de eerste helft waren de kansen spaarzamer, maar gaf de hechte verdediging van de thuisploeg ook niets weg.

De tweede helft was net op gang toen de thuisploeg op voorsprong kwam. Marouscha Ruiter werd weggestuurd door Merel Albertsma en rondde koelbloedig af. De gasten uit Utrecht moesten nu uit de verdedigende stellingen komen, maar echt hachelijke momenten voor het doel van Jana Spieker leverde dat niet op. Reiger Boys bleef zodoende met de nodige strijd overeind: 1-0.

In de laatste twee wedstrijden voor de winterstop gaat Reiger Boys komende zaterdag eerst op bezoek bij SC Klarenbeek. De week daarna komt medekoploper Be Quick '28 naar De Wending.