EGMOND AAN ZEE - Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon op zondag 13 januari 2019. De winterklassieker staat bekend om de strijd tegen de elementen op het uitdagende parcours aan de Noord-Hollandse kust en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden en het wisselende getij zorgen ervoor dat elke editie weer anders is. Niet voor niks heeft het evenement in de afgelopen 45 jaar een heroïsche reputatie opgebouwd. Hier moet je een keer als hardloper aan de start hebben gestaan!

Is de halve marathon (21,1 km) nog net iets te ver voor jou, maar wil je toch meelopen over het strand en door de duinen van Egmond? Kies dan voor de kwart marathon (10,5 km). Er kunnen in totaal maximaal 18.500 hardlopers meedoen aan de NN Egmond Halve Marathon.

Uitdagend parcours door schitterende natuur
De halve marathon start op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. Via de hoofdstrandopgang beginnen de deelnemers direct aan de eerste zeven kilometer over het strand. In Castricum aan Zee loopt men via de pittige strandafgang het Noordhollands Duinreservaat binnen. Via onverharde paden komen de lopers uit op Kennemerduin Camping Bakkum, waar het kwart marathon punt ligt. Er volgen verharde wegen tot aan Egmond en via de steile Bloedweg komen de deelnemers weer uit in de badplaats. Daarna komt de Van Speijk Vuurtoren in zicht, hier wacht de laatste kleine klim. Vanaf de vuurtoren is het tenslotte nog 200 meter tot de glorieuze finish.

De kwart marathon start net als de halve marathon op de Boulevard Noord. Bij dit onderdeel wordt eerst een ronde van drie kilometer door het dorp gelopen. Vervolgens twee kilometer over het strand tot aan Egmond-Binnen. Hier volgt een behoorlijke klim richting het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Via verharde en heuvelachtige wegen en de steile Bloedweg komen de deelnemers Egmond aan Zee weer binnen. Daarna is het nog 500 meter naar de finish op de Zeeweg, vlak na Hotel Zuiderduin.

Ook voor bedrijven
Naast de vele duizenden individuele hardlopers doen jaarlijks ook honderden bedrijventeams mee aan de Businessloop van de NN Egmond Halve Marathon. Gezamenlijk trainen voor de meest legendarische halve marathon van Nederland, kilometers delen op het prachtige parcours en na afloop met elkaar een drankje doen in de gezellige Businesstent. Het is hét event om sportiviteit, netwerken en teambuilding te combineren. Businessteams profiteren bovendien van mooie extra’s, zoals toegang tot de verwarmde businesstent en een bevoorrechte startpositie.

Egmond Mini Marathon
Voor de allerkleinste hardlopers wordt de Egmond Mini Marathon georganiseerd. Dit onderdeel is speciaal voor kinderen van 6 t/m 13 jaar, zodat ook zij hun hardlooptalent en doorzettingsvermogen kunnen laten zien tijdens de beruchte winterklassieker. De start vindt plaats bij Strandpaviljoen Bad Noord de Zeester in Egmond aan Zee. De finish is op de Boulevard Noord, waar alle kids worden ontvangen als echte helden, net als de deelnemers aan de halve of kwart marathon.

Inschrijven
Inschrijven voor alle onderdelen kan op www.nnegmondhalvemarathon.nl. De inschrijving is geopend t/m maandag 1 januari 2019 of totdat de deelnemerslimiet wordt bereikt.