HOORN - Volle tribunes, twee sterke ploegen en veel beleving. Het zijn ingrediënten die passen bij en derby, zo ook bij Hovocubo - FC Marlène. Komende zaterdag staat het duel op het programma en kunnen vele zaalvoetbal liefhebbers hun hart ophalen.

Hovocubo heeft wel wat recht te zetten. De ploeg verloor de laatste twee wedstrijden. Waar ASV LEBO met 8-1 over Hovocubo heen walste werd op bezoek bij FC Eindhoven meer strijdlust getoond. De Hoornse ploeg ging opnieuw onderuit, ditmaal met 3-2.

Tegenstander FC Marlène verloor na een reeks van tien overwinningen anderhalve week terug met 3-5 van FC Eindhoven, maar revancheerde zich op bezoek bij GZV Watergras door met 2-7 te zegevieren.

De strijd tussen de nummers twee en vier van de eredivisie is meer dan alleen de drie punten. De Noord Hollandse eer is belangrijk waardoor het belang van een overwinning bekend is bij beiden ploegen.

Bij Hovocubo zijn spelers als Amir Molkarai, Dave Stet, Mats Velseboer en Nigel Wijdenbosch bekenden van FC Marlène. In het verleden speelden deze spelers bij de Heerhugowaardse ploeg. Voor Wijdenbosch zal het een mindere avond worden, want de speler is uit beeld geraakt bij de Hoornaren en zal vanaf de tribune moeten toekijken hoe beiden ploegen de strijd met elkaar aangaan.

Bij Marlène is Karim Ajnane een bekende, want hij speelde vorig seizoen voor Hovocubo. Voor hem wordt het de eerste keer dat hij als speler terugkeert in sporthal ‘de Opgang’.

Maar ook voor de andere spelers geldt dat zij elkaar goed kennen. Door de jaren heen kwamen de spelers elkaar veelvuldig tegen waardoor het een weerzien wordt. Ook voor het publiek zal het een geweldig affiche worden, want beiden ploegen bulken van het talent. Het is te hopen dat dit komende zaterdagavond ook terug te zien is in de wedstrijd. Vanaf 19.30 uur zal de strijd losbarsten.