ZEIST - Zondag 8 april speelden de Oranje-beloften hun eerste oefenwedstrijd tegen de nieuwkomer in de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal, ZVV Den Haag. De ploeg uit de Hofstad bestaat uit een hoop ervaring met meiden zoals Priscilla de Vos, Félicienne Minnaar en Romy Scherpenzeel. Laatstgenoemde speelde bij het beloftenteam mee.

Vanuit de Noord-Hollandse clubs speelden maar liefst zes meiden mee. Reiger Boys als hofleverancier met Jacky Reus, Hannah Flapper, Rosa Kruijver en Judine Castricum. Van Team Alkmaar/Sportstars was Milou Leendertse geselecteerd en van Hovocubo speelde Gisela van Ankeren mee. De wedstrijd begon met enige spanning bij de beloftenploeg. Voor het eerst in een oranje shirt spelen is ook niet niks. ZVV Den Haag speelde goed mee en kwam zelfs op voorsprong. De oranje ploeg herstelde dit goed na een 2-2 stand na het eerste blok.

In het tweede blok ging het gelijk op met regelmatig prachtige combinaties van de kant van de Oranje-talenten. Het was echter opnieuw Den Haag dat de voorsprong nam: 2-3. Hierna zag men de krachten van Den Haag wegvloeien. De beloften pasten hun spel iets aan en dat resulteerde als snel in vele mooie doelpunten. Met een stand van 7-3 werd er bij de beloften geschakeld naar hoog druk zetten waar Den Haag zich goed tegen verweerde en nog twee keer kon scoren in de omschakeling. De wedstrijd eindigde in een 7-5 overwinning voor het beloftenteam dat met regelmatig prachtige combinaties liet zien zeker toekomst te hebben.