HEERHUGOWAARD - Reiger Boys staat na vier wedstrijden in de 3e Klasse A nog altijd puntloos onderaan, maar hoeft vooralsnog niet te vrezen. De ploeg van Tom Boukes, die zaterdag in eigen huis met 1-2 van HYS verloor, trof tot nu toe enkel ploegen die op dit moment in de top vijf staan.


De komende weken, mocht het kabinet het toelaten, zullen de Heerhugowaarders het echter wel moeten laten zien tegen directe concurrenten als Beverwijk, ZCFC en SCW om niet te blijven hangen in de hoek waar de klappen vallen. Boukes stapte halverwege het vorige seizoen in op het moment dat de ploeg ook onderaan stond en men net afscheid had genomen van trainer Raymond Huisman. Aangezien de competitie toen voortijdig werd stilgelegd kon Boukes vervolgens bouwen aan een nieuw team. En wie de ploeg ziet voetballen merkt dat het met de sfeer en de bereidheid om er voor elkaar te staan wel goed zit. Met een jonge ploeg waarvan een groot gedeelte uit de eigen jeugdopleiding afkomstig is, zal men ongetwijfeld weer een zwaar seizoen tegemoet gaan, maar heeft een ieder wel het vertrouwen dat er iets moois aan het groeien is en dat handhaving mogelijk moet zijn.

Tegen HYS (Haarlem Yildiz Spor) liet de ploeg net als twee weken geleden tegen het sterke Olympia Haarlem in de openingsfase zien waar toe men in staat is. Reiger Boys begon goed en kwam na een klein kwartier via een fraai schot van Daan Prins op voorsprong. Terwijl de regen gestaag neerdaalde kreeg men via Diederik Luiken zelfs nog de kans die score te verdubbelen. Na het eerste half uur verloor de thuisploeg de grip aan de gasten die dan ook gelijk maakten door een mooie treffer van Amin Ouass. En de Haarlemmers gingen zelfs met een voorsprong rusten na een dwaling van de warrig fluitende scheidsrechter Ambachtsheer die een strafschop zag in de duikeling van Yigitcan Cayir waarna Faruk Yurdakan koelbloedig bleek vanaf elf meter: 1-2.

Een klein kwartier na de rust besluit Ambachtsheer zijn fout goed te maken als hij ook bij Reiger Boys de bal op de stip ligt na een overtreding van Erdi Elmas op spits Floyd Groet. De strafschop van Daan de Vries is echter te zwak ingeschoten en kan gekeerd worden door keeper Thijs Hofman. In het laatste half uur doet de thuisploeg er alles aan het tij nog te keren, maar langzaam vloeien de krachten eruit en daarbij moet men ook nog eens bedachtzaam zijn op de uitvallen van HYS. Het wordt dus opnieuw een nederlaag voor Reiger Boys en daar baalt Boukes flink van. 'Die jongens hebben weer zo hard gewerkt en het blijft ook tegenzitten. Nu missen we weer een strafschop terwijl als die er ingaat pakken we hier een punt of meer. Maar dat die punten nog wel gaan komen daar ben ik van overtuigd', aldus de strijdvaardige trainer.

Reiger Boys - HYS 1-2 (1-2)
14. Prins 1-0
37. Ouass 1-1
44. Yurdakan (pen.) 1-2

Foto's: DP Sportfotografie