OUDKARSPEL - De 8e editie van de North Holland Horse Trials bij Manege Beukers in Oudkarspel is zeer succesvol verlopen en trok mede door het aangename lenteweer in het paasweekend vele bezoekers. De vierdaagse eventingwedstrijd kent in het 9e jaar, in 2020 ging het event niet door wegens corona, nog steeds een groeiende belangstelling bij zowel ruiters als publiek.


De organisatie doet er dan ook alles aan om het elk jaar iets meer interessant te maken voor sporters en publiek en slaagt daar glansrijk in. Het feit dat men in 2020 geen North Holland Horse Trials mocht organiseren en het in 2021 zonder publiek was heeft in ieder geval totaal geen invloed gehad op de populariteit, want het het event kent inmiddels een ook de nodige faam buiten onze landsgrenzen.

Nu droeg het goede weer van zowel zaterdag als zondag uiteraard wel bij tot een succesvol evenement. Op donderdag en vrijdag viel er nog de nodige regen wat bij de organisatie wel voor een paar hoofdbrekens zorgde, maar tijdens de belangrijkste wedstrijden van het weekend was het weer goed. Op zaterdag, tijdens de populaire cross-country, brak de zon al vroeg in de ochtend door en bleef de heel dag schijnen. Dit zorgde al vroeg op de dag voor een flinke toeloop van het publiek en dat ging de hele dag door. Deze toeschouwers zagen op het 4 km lange parcours met hindernissen zoals de bekende heuvel en waterpartijen, maar ook de heggen, koolvlet, bruggen en landbouwwagens waren weer in het parcours opgenomen, meerdere spectaculaire wedstrijden met vele internationale en nationale deelnemers.

Naats de cross-country trokken ook de dressuur- en springwedstrijden flink wat publiek. Verder borduurde de organisatie voort op het succes van vorig jaar van het toen ontstane "Food te Voet Tour". met de nodige foodtrucks op het terrein, speelmogelijkheden voor de kinderen, een mooie wandeling in de buurt van het natuurgebied Geestmerambacht en op zondag de 2e editie van de Beddencross, over het terrein van Manege Beukers.

Alle uitslagen van de North Holland Horse Trials zijn te bekijken op de website: https://nhht.nl/

Foto's: DP Sportfotografie