HEERHUGOWAARD - Zaterdag 3 december speelde Apollo 1 de tweede wedstrijd van het zaalseizoen uit tegen DTS 1 in Enkhuizen. In de ijskoude sporthal namen de 2 ploegen het tegen elkaar op.

Apollo scoorde het eerste punt van de wedstrijd, desondanks was het niet de beste start die Apollo heeft neergezet. DTS schoot met een zeer hoog rendement, terwijl Apollo veel pogingen moest doen om een enkele bal te laten vallen. Het gevaar bij DTS lag vooral bij 1 sterke dame. Dit kreeg Apollo lastig onder controle. Ook was de verdediging niet scherp of dichtbij genoeg. Hierdoor moesten ze erg hun best doen om de stand steeds weer gelijk te trekken. Dit lukte aardig en tegen het einde van de eerste wedstrijd stonden ze zelfs 10-13 voor. Helaas lukte het DTS toen om nog 2 ballen te laten vallen. Hierdoor gingen ze de rust in met 12-13.

Na de rust kreeg Apollo vlot 2 ballen tegen, waardoor ze 14-13 achter kwamen te staan. Hierna schoot Apollo weer 2 punten raak, waardoor ze weer 1 punt voor kwamen te staan. Zo ging het een tijdje gelijk op. Tegen het einde van de wedstrijd moest Apollo zich even bij elkaar rapen. Mede door verschillende vrije ballen kon Apollo doordrukken en scoorden zij 5 punten achter elkaar. De eindstand bedroeg 18-24.

Over de hele wedstrijd gezien was het geen goede pot. Desondanks kon Apollo wel de punten mee naar huis nemen. Volgende week speelt de ploeg uit tegen Furore. Dit beloofd een lastige wedstrijd te worden. Op het veld hebben ze namelijk van deze ploeg verloren. Zal Apollo in de zaal het tij kunnen keren?