VOLENDAM – Het fluitsignaal heeft nog niet geklonken of Carlo van der Waals en Alex de Boer vallen elkaar in de armen. De opluchting bij coach en teammanager is groot nadat hun ploeg zich heeft gehandhaafd in de Eerste Divisie. In Volendam won FC Marlène 2 van de reserves van ASV Lebo, 4-7

Ondanks dat er voor de verliezer nog een herkansing is werd in sporthal Opperdam al snel duidelijk dat beide teams het daar niet op wilden laten aankomen. Eén overwinning volstond immers om volgend seizoen in de eerste divisie te spelen. Voor de reserves van FC Marlène zou het handhaving betekenen, voor het tweede team van ASV Lebo promotie.

Het werd Marlène. ‘Wij horen op dit niveau’, stelde Carlo van der Waals na afloop. Met name na rust liet de ploeg uit Heerhugowaard zien waarom het in de Eerste Divisie thuishoort. Waar het voor rust nog een gelijkwaardig duel was tussen twee teams die lieten zien in de eerste divisie te willen spelen, trok Marlène na de pauze het duel naar zich toe.

Achtervolging
In het eerste bedrijf moesten de gasten driemaal in de achtervolging. Via Danny Havermans, Ismail Hamdaoui en Nigel Daniels werd de achterstand echter weggewerkt. De coaching van Van der Waals halverwege leek effect te hebben, want na rust stond er een ander Marlène. Ditmaal nam het, dankzij Kevin van London, voor het eerst zelf de leiding en gaf het deze niet meer uit handen.

Het werd een tweede helft waarin de verschillen tussen de twee reserve teams duidelijk werd. Lebo kwam minder in scoringspositie terwijl de bezoekers dankzij Havermans, Hamdaoui en Kamp uitliepen naar 3-7.

Spanning
Voor zowel Van der Waals als voor De Boer is de handhaving het gehoopte slotstuk van hun periode bij het tweede team van het talententeam. Al vijf jaar werken beiden samen. Dat het dit seizoen lukt om degradatie te voorkomen zorgde voor een hoop ontlading. ‘Er zat zoveel spanning op dit duel’, licht De Boer toe. Van der Waals: ‘Alex leeft zo mee met deze club. Hij verdient het ook niet om te degraderen.’

ASV Lebo 2 – FC Marlène 2: 4-7 (3-3)
8. Danny Havermans 1-1, 14. Ismail Hamdaoui 2-2, 20. Nigel Daniels 3-3, 32. Kevin van London 3-4, 40. Danny Havermans 3-5, 45. Ismail Hamdaoui 3-6, 47. Colin Kamp 3-7.