STOMPETOREN/ALKMAAR - Het bestuur van de stichting Ronde van Noord-Holland heeft moeten besluiten de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland van 2021 af te gelasten. De klassieker stond voor 3 oktober op de agenda, als onderdeel van de Schwalbe Topcompetitie.


De voornaamste reden voor de afgelasting is het feit dat de politie onvoldoende capaciteit beschikbaar heeft om de wedstrijd te kunnen begeleiden. Om die reden is er geen vergunning verleend voor een ‘stad tot stad’ wedstrijd. Ook de nog steeds onzekere situatie rond het coronabeleid heeft eraan bijgedragen dat bestuur niet anders kon dan deze moeilijke beslissing nemen.

Koos Venema voorzitter van het stichtingsbestuur: “We zijn ontzettend teleurgesteld dat we nu al voor het tweede jaar op rij de wedstrijd moeten schrappen. Echter, zonder begeleiding van de politie is het onmogelijk om de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland te organiseren. Niet alleen voor ons als organisatie en alle wielrenners die uitkeken naar de 75e editie van de Profronde van Noord-Holland is dit een enorme domper, ook voor het verenigingsleven in Stompetoren is het een zware teleurstelling. Veel vrijwilligers van diverse verenigingen uit het dorp hebben zich sterk gemaakt om de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland naar Stompetoren te halen.”

Het bestuur zal alles op alles zetten om in 2022 weer een volwaardige Beemster kaas Profronde van Noord-Holland op de kalender te krijgen en wil vanaf deze plaats haar partners bedanken. De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland wordt mogelijk gemaakt door Beemster kaas, Volvo Ton van Kuyk, GP Groot, Univé en Deloitte.