HEERHUGOWAARD - Net als een week eerder ging zowel het eerste vrouwen- als herenteam van Reiger Boys onderuit. Vrouwen 1 verloor in eigen huis van Be Quick '28 en zit nog steeds in acuut degradatiegevaar. De heren verloren ondanks een 0-3 voorsprong bij rust met 4-3 bij DZS.

Reiger Boys VR1 - Be Quick '28 VR1 (1-4)

Reiger Boys VR1 weet pas komende zaterdag of het rechtstreeks degradeert uit de hoofdklasse of zich nog kan redden via de nacompetitie. De vrouwen verloren zaterdag van de nummer twee in de stand, Be Quick '28. Dat gebeurde met name in de tweede helft want voor de rust had de thuisploeg een voorsprong genomen via een wonderschone treffer van Niki Rensen. 'Hoewel onze keepster Jessica Overtoom ook twee goede reddingen in huis had gaven we in die fase weinig weg, en stond het goed', verklaarde interim-coach Kamil Karaer na afloop. Direct na de rust scoorde de Zwolse ploeg echter tegen en dat zorgde voor een ommekeer. 'Zonde, maar dit is wel een van de beste ploegen in de hoofdklasse. We zullen het volgende week moeten doen op bezoek bij Odysseus '91.'

DZS - Reiger Boys (4-3)

Voor de heren van Reiger Boys gaat het seizoen als een nachtkaars uit. Waar de ploeg tot een paar weken terug nog voor de bovenste plaatsen streed, laat men het nu volledig afweten. Uit bij het laaggeklasseerde DZS gaf de ploeg van trainer/coach Wesley Visser zelfs een 0-3 voorsprong weg nadat Martijn Grooff in de eerste helft een loepzuivere hattrick had gescoord. 'Ik zal er niet teveel woorden aan vuil maken behalve dat wij de tweede helft bar en boos slecht gespeeld hebben', verklaarde een teleurgestelde aanvoerder Pascal Kabalt na afloop.