WERVERSHOOF - Met vier overwinningen, een gelijkspel en slechts één nederlaag blijft promovendus KSV ongekend goed presteren in de Tweede Divisie van het dameshandbal. Afgelopen weekend werd ook VVW aan de zegekar gebonden door de ploeg van coach Theo Krom.


Het Noord-Hollandse onderonsje in Wervershoof was van het begin tot het eind spannend. In Sporthal De Dars begon de thuisploeg sterker en nam zelfs even een voorsprong van drie treffers. Mede dankzij de schotkracht van met name aanvoerster Rosina Vreeburg en Shannen Ursem, beiden in deze wedstrijd goed voor zes treffers, ging de Krom-equipe toch met een 15-17 voorsprong rusten.

In de tweede helft wist de thuisploeg de achterstand weer ongedaan te maken en werd er over en weer gescoord, maar vielen er ook diverse missers te noteren. Vaak was het niet al te goed, doch de spanning vergoedde veel. De slotminuten waren zelfs zinderend spannend met gemiste strafworpen, pogingen op paal en laat, en twee keepsters die er alles aan deden om hun ploeg op de been te houden. VVW nam een doelpunt voorsprong, maar dankzij twee doelpunten van cirkelloopster Jacqueline Köhne en een treffer van Ursem werd het 26-28. Nu bleek de defensie van KSV wel solide en keepster Brenda de Boer liet dan ook geen VVW-goal meer toe waardoor de zege werd veilig gesteld.

Na zes gespeelde wedstrijden deelt KSV de tweede plaats met DSVD DS2 op drie punten achterstand van HVBS. Komende zaterdag speelt KSV een thuiswedstrijd tegen E&O uit Emmen. Deze wedstrijd begint om 19.35 uur in Sporthal Waardergolf in Heerhugowaard.