ROTHERHAM - De Nederlandse voetbalsters zijn op het EK in de kwartfinales gestruikeld over Frankrijk. Ondanks uitblinkende rollen voor de Langedijkster keepster Daphne van Domselaar en de Heerhugowaardse Stefanie van der Gragt viel de enige treffer in de verlenging: 1-0. De Franse ploeg treft in de halve finale Duitsland waar Engeland en Zweden in de andere halve finale tegenover elkaar staan.


Na wat aftasten en een kleine periode waarin Oranje druk zette,waren het de Françaises die kansen creëerden. Het was de uitstekende Van Domselaar die met een paar puike reddingen Nederland voor een achterstand behoedde. Ook de paal hielp een handje mee bij een schot van Cascarino. Frankrijk voerde het tempo verder op en rook weer aan de openmingstreffer, maar Van der Gragt haalde de bal van de doellijn weg. Niet veel later voorkwam ze opnieuw erger door een bal van Geyoro te blokken.

Met Roord voor Beerensteyn na rust, schroefde de regerend Europees kampioen het tempo op en dat leverde meteen gevaar op. Miedema en Van der Gragt waren in de afwerking echter onzorgvuldig. De Fransen kwamen er soms gevaarlijk uit maar vonden ook nu weer Van Domselaar op hun weg. Het slotoffensief van de Fransen leverde ook niets op.

Frankrijk ging in de verlenging verder waar het na 90 minuten was gebleven en kreeg na een charge van Janssen zowaar een strafschop,die Périsset onberispelijk langs Van Domselaar schoot. Het verzet van Oranje was daarmee gebroken.