HEERHUGOWAARD - Na het gelijkspel tegen concurrent Sint Adelbert heeft WMC ook tegen Apollo’68 geen succes geboekt. De ploeg van coach Arnold de Block verloor met 1-2 en blijft hekkensluiter.

WMC is al jaren één van de ploegen die tot de laatste wedstrijd moet strijden voor handhaving. Dit seizoen is Apollo’68 ook een ploeg die het niet cadeau krijgt waardoor het op voorhand een interessant treffen was.

Apollo’68 stond voor het treffen met de Heerhugowaarders op de elfde positie en bij een overwinning kon het een nieuwe stap zetten richting directe handhaving. In het eerste half uur wisten beiden ploegen echter niet tot scoren te komen.

WMC wist na een half uur wel op voorsprong te komen. Doordat de scheidsrechter een strafschop toekende aan de thuisploeg mocht aanvoerder Jasper Bakker aanleggen vanaf elf meter. Bakker wist deze te verzilveren waardoor er een belangrijke voorsprong werd ingenomen. De bezoekers uit Hensbroek kwamen echter nog voor rust terug tot 1-1.

In het tweede bedrijf kwam Apollo’68 op een 1-2 voorsprong waarmee WMC dieper in de problemen raakte. WMC kon geen verandering brengen in de achterstand waarmee de laatste plaats niet kon worden verlaten. Zo bleek het paasweekend geen succes voor WMC dat in de resterende vier wedstrijden heel hard moet werken om degradatie af te wenden.