OUDKARSPEL - – Topsport in de achtertuin van het Geestmerambacht tijdens de 8e North Holland Horse Trials (NHHT) in het paasweekeinde van 6 t/m 9 april. Na het succes van 2022 staan ook de Beddencross en de Food te Voet Tour weer op het programma, volop activiteiten om het hele gezin een geweldig weekend te bieden. Iedereen is van harte welkom en de toegang is uiteraard gratis.


De terreinen van Manege Beukers en het recreatieschap Geestmerambacht in Oudkarspel vormen drie dagen lang het unieke decor voor een Internationaal Hippische Eventing wedstrijd. In de 3 disciplines (een soort triatlon voor paarden) dressuur, springparcours en cross-country komen 200 deelnemers aan de start uit 8 verschillende landen waaronder Olympisch kampioenen en meerdere bondsteams. Ook de “kampioenen van de toekomst” gaan strijden om de winst in de Internationale teamwedstrijd bij de pony’s.

Food te Voet Tour op zaterdag 8 april
Het meest in het oog springende onderdeel blijft de Cross-Country. Over een parcours van een 4km zijn 30 hindernissen geplaatst, van een houtstapel, waterpartijen, heggen, landbouwagens en zelfs een koolvlet. Een ware uitdaging voor de deelnemers en absoluut de moeite waard om te aanschouwen. Dit is ook een goede gelegenheid om in de prachtige omgeving van het Geestmerambacht te wandelen en in de buitenlucht te zijn. Daarvoor is een wandelroute uitgezet, waarbij bezoekers kunnen genieten van heerlijke hapjes en drankjes. De opbrengst van deze lekkere wandeling gaat volledig naar het goede doel. Dit jaar is het goede doel Stichting “Je mag er zijn” uit Noord-Scharwoude, die fantastisch werk doen voor pleeggezinnen en vooral hun pleegkinderen. Tickets hiervoor zijn te bestellen op de website van de NHHT.

Beddencross op zondag 9 april
Vorig jaar was de 1e beddencross, een off road versie van de bekende beddenrace, een groot succes. Het was een spannende strijd waaraan 10 koppels deelnamen. Het parcours ging door de weilanden, over heuvels en door water en er stond veel publiek langs de kant om de deelnemers aan te moedigen. NHHT heeft voor dit jaar opnieuw een mooi parcours uitgezet over het land. De lengte van een rondje is ongeveer 500m. In totaal lopen de deelnemers 30 minuten en daarna klinkt de bel voor de laatste ronde. Deelnemers kunnen zich nog opgeven voor deze spectaculaire beddencross. Ook toeschouwers zijn van harte welkom. De buitenbar is geopend en er is live muziek.

Inschrijven voor de Beddencross en tickets voor de Food te Voet Tour op www.nhht.nl