HEERHUGOWAARD - Reiger Boys blijft in zwaar weer zitten. De ploeg van de door ziekte afwezige trainer Raymond Huisman verloor zaterdag in eigen huis van RKVV DEM. Met slechts drie punten uit zes duels bivakkeren de geel zwarten daardoor in de onderste regionen van de derde klasse.

Die drie punten werden behaald uit gelijke spelen waardoor men nog steeds wacht op de eerste zege. Ook tegen DEM zat een goed resultaat er nimmer in. Na een ruim half uur stond de thuisploeg al op een onoverbrugbare 0-3 achterstand welke allen ontstonden door persoonlijke fouten. Roel Pitstra opende de score al na zeven minuten waarna Rik Stals en opnieuw Pitstra de score verder opvoerden. Pas in de uiterste slotfase van het duel wist Kevin Pawirosemito de eer te redden voor Reiger Boys: 1-3.

SVW '27
Ook de zaterdagploeg van SVW '27, uitkomend in de vierde klasse, verloor zaterdag. Het sterke Sint Adelbert, één van de titelkandidaten, liep na een 0-1 ruststand in de tweede helft uit. Vlak voor tijd wist Diemo Lopez nog een eretreffer te maken met een 1-5 eindstand tot gevolg. Met negen punten uit zes duels bezet SVW '27 de gedeelde zesde plaats.