HEERHUGOWAARD - Tegenstander Hektisch Biljartschool/Team Dokter kwam in de sterkste opstelling naar Heerhugowaard, en dat hebben de driebanders van Schroevengroothandel.nl-Toggler ondervonden.

Herman Slikker en Fred Groen beten de spits af tegen respectievelijk Erik van Hoorn en John Kuijken.

Slikker had niet zijn avond en miste ballen die normaal zekerheid zijn. Tot halverwege de partij gin het nog redelijk gelijk op, 15 tegen 18 na 25 beurten, in het voordeel van Van Hoorn. Met 2x2 en een serie van 6 nam Van Hoorn de leiding en stond deze niet meer af en won de partij in 34 beurten met een prima gemiddelde van 1,029 (35 car.) Slikker bleef teleurgesteld achter met 18 caramboles.

Fred Groen en John Kuijken gaven weinig aan elkaar toe en daardoor verliep de partij moeizaam. Groen liep tegen vele "net niet raak ballen" op en had Kuijken niet over pech te klagen. Toch was het Groen die als eerste de partij uitmaakte 30 caramboles in 49 beurten. Kuijken had nog de nabeurt en diende nog 6 resterende punten te maken. Het werd een bizar spannend slot. Kuijken scoorde de resterende 6 caramboles spat zuiver en dwong hiermee remise af.

Tussenstand 1-3 in het nadeel van de Heerhugowaardse driebanders.

Een zware taak rustte nu op de schouders van Perry Tuin en Hans Handgraaf om minimaal een punt er uit te slepen.

Perry Tuin moest opnemen tegen Marnix de Kruijf die een flitsende start had en na 11 beurten de leiding had 12 tegen 4. Tuin kwam sterk terug met mooie serie van 4, 7 en 1 maar dit was niet voldoende om De Kruijf te stoppen. Hij antwoordde met een serie van 9 ( de hoogste van de avond) en bouwde zijn voorsprong na 25 beurten uit tot 27 tegen 20. Tuin probeerde het wel maar kon het gat niet dichten en zag De Kruijf de partij in 37 beurten winnend afsluiten. 30 tegen 26 voor Tuin.

Hans Handgraaf ging de strijd aan tegen John van Essen en wat volgde was een boeiende wedstrijd. Beide spelers hadden de goede vorm en gedurende het verloop van de partij was het niet te zeggen wie als winnaar uit de bus zou komen. Het was Handgraaf die in de 35ste beurt de partij winnend afsloot. 35 caramboles (gem. 1,000) Van Essen kwam tot 32 caramboles.

Deze winstpartij en het gelijkspel was niet voldoende en zo liep het team van Schroevengroothandel.nl-Toggler pluggen tegen hun 2e nederlaag op.

Zaterdag 16 november speelt team Schroevengroothandel.nl-Toggler pluggen uit tegen Aann.bedr. Beer de Jong in Den Haag. De eerst volgende thuiswedstrijd is op vrijdag 22 november tegen E.D.O. '83 uit Amsterdam.