HEERHUGOWAARD – Pim Nierop maakt komende zomer de overstap van WMC naar Vrone. De spits is na twee seizoenen bij de Heerhugowaardse vierdeklasser toe aan een nieuwe uitdaging. Die heeft hij met Vrone gevonden. “Ik hoop mij hier door te ontwikkelen.”

De overstap naar de club uit Sint Pancras lag niet voor de hand. “Een aantal jongens van Vrone ken ik door de twee wedstrijden die we tegen hun gespeeld hebben en daarnaast ook door de vriendengroep van mijn vriendin. Een paar van die jongens hebben toen al grappend op verjaardagen gezegd dat ik bij hen moest komen spelen”, legt Nierop uit. “Doorslaggevend was het moment dat een van de jongens het vroeg toen ik hem tegen kwam in de stad.” vervolgt de 23 jarige die vervolgens contact zocht met Vrone coach Wouter Blokdijk. Na een paar trainingen hakte de speler de knoop door. “Het voelde het voor mij goed en daarom viel de keuze op Vrone.”

Voor coach Wouter Blokdijk is Pim Nierop een welkome versterking. “Pim is een speler met kracht en snelheid, en is doelgericht. Simpel gezegd is zijn afronding veelal binnen de palen. Dat bewijst hij op dit moment bij WMC met 15 competitie goals”, zegt de coach. “Pim is echt een welkome toevoeging aan onze selectie.”

Ontwikkelen
Voor de aanvaller is het een mooie stap. De spits vertrok twee jaar geleden van SVW’27 naar WMC en komende zomer maakt hij dus de overstap naar de derde klasse. Nierop: “Ik hoop in ieder geval mezelf door te ontwikkelen en samen met Vrone door te groeien in de derde klasse. Hopelijk kunnen we ook snel doorkijken naar de tweede klasse.”