DEN HAAG - Met een klinkende zege op directe concurrent ZVV Den Haag zijn de zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys/Woest een stuk dichterbij de play-offs om het kampioenschap van Nederland gekomen. De ploeg van coach Monique van der Rijst zegevierde met 1-5 in Den Haag.

De jonge talentvolle Heerhugowaardse ploeg hadden op een zware kluif gerekend in Den Haag want de op de vijfde plaats staande thuisploeg maakt ook nog steeds kans op het behalen van het felbegeerde toetje om de titel. De veel ervarener Haagse formatie begon dan ook goed toen Annabel ten Broeke de stand al binnen een minuut op voorsprong bracht. Nog geen tien minuten later waren de zaken echter alweer gekeerd. Chantal Hendriksen zorgde voor de gelijkmaker en Floor Spaan bracht Reiger Boys op voorsprong. De 1-2 bleek tevens de ruststand.

Een tweede treffer van Spaan bracht de marge op twee, en na een rode kaart voor Stephanie Valk was het Haagse verzet definitief gebroken en wist Hendriksen met nog twee doelpunten de eindstand op 1-5 te bepalen. Reiger Boys/Woest heeft in de komende drie wedstrijden nog één overwinning nodig om helemaal zeker te zijn. De eerste kans daarvoor volgt op vrijdag 6 maart als men op bezoek gaat bij het laag geklasseerde EXS Zwolle.

ZVV Den Haag - Reiger Boys/Woest 1-5 (1-2)
1. Ten Broeke 1-0
4. Hendriksen 1-1