HEERHUGOWAARD – Over drie dagen begint een nieuwe editie van het Heerhugowaards/Baanbereik Open. Waar het voor de één een leuke invulling is van de vrije uren, speelt de ander met het doel om punten te behalen. Emiel Veldman: ‘Prestatief en recreatief tennis gaan door elkaar heen.’

Het Heerhugowaards/Baanbereik Open is al jaren een vast onderdeel van de evenementen bij tennisvereniging Heerhugowaard. Door de jaren heen heeft het toernooi meerdere naamgevers gehad, maar de afgelopen jaren is dat ongewijzigd.

Vanaf zondag 1 juli hoopt tennisvereniging Heerhugowaard weer vele deelnemers te mogen verwelkomen. ‘Ik hoop op zo’n 200 tot 250 deelnemers’, zegt Emiel Veldman. Dat aantal zou dan een evenaring zijn van de vorige editie toen er 278 deelnemers waren. Het vraagt om een sterke voorbereiding. ‘Het loopt op rolletjes. Wij hebben het vijf jaar geleden overgenomen van een andere organisatie, dus wij hebben inmiddels wel redelijk wat ervaring met het organiseren.’

Het Heerhugowaards Open kan onderverdeeld worden in twee toernooien. Het evenement begint met het open toernooi, waarna er vanaf maandag wordt gespeeld in het A toernooi waar punten kunnen worden behaald voor de nationale ranglijst. Het betreft een één ster toernooi, wat betekend dat het aankomende talenten voor het eerst punten kunnen halen en hun opmars op de ranglijst kunnen maken en dat de gevestigde spelers hogerop kunnen komen.

Ook dit jaar doen er weer meerdere spelers van de Heerhugowaardse club zelf mee. ‘Op beiden toernooien hebben we ‘eigen spelers’ lopen.’ vervolgt Veldman. Mooie spelers om voor naar het park te komen zijn bijvoorbeeld Bart de Gieren (nummer 8 van Nederland) en Dax Donders.

Gezelligheid
Het speciale van dit toernooi zit hem volgens Veldman in de sfeer. ‘Je komt hier op een mooi groot park met veel gezelligheid. Het is een combinatie tussen sporten en gezelligheid.’ zegt één van de organisatoren. Met acht dagen tennis op verschillende niveaus en veertien tennisbanen die bezet zijn lijkt het in ieder geval een mooi feestje te worden.