ROTTERDAM – Vier van de vijf ploegen spelen volgend seizoen in de derde klasse. Het verhaal van de play-offs waar de dames van MHC Heerhugowaard afgelopen zondagmiddag aan meededen klonk simpel, maar met vier wedstrijden op één dag moest de hockeyploeg flink aan de bak. Uiteindelijk slaagde de Heerhugowaarders er in om te promoveren.

Op het complex van het Rotterdamse Leonidas wist MHC Heerhugowaard in de laatste wedstrijd promotie af te dwingen. Het was het slotstuk van een lange dag. Het uiteindelijke resultaat zorgde voor enorme blijdschap in het Heerhugowaardse kamp. ‘Ik ben onwijs trots. Dit is niet iets van alleen dit jaar, maar het is een resultaat wat we acht jaar geleden gestart zijn. Dat betaald zich nu uit’, zei Maarten Bos na afloop. ‘We hebben vandaag vrij ontspannen gespeeld. In de laatste wedstrijd was het wel op het tandvlees door de vermoeidheid.’ vervolgde de coach.

De prestaties van de dames van MHC Heerhugowaard waren niet denderend. Waar het begon met een nederlaag tegen Oosterbeek, dat negende eindigde in de derde klasse D, wist het de tweede wedstrijd wél te winnen. Tegen vierdeklasser De Mezen volstond een 2-1 voor de drie punten. De klus werd geklaard in de laatste wedstrijd tegen Steenwijk uit de derde klasse F. Nadat het derde duel tegen Gemert met 1-0 werd verloren boekte de Heerhugowaarders immers een 1-0 zege. waardoor Heerhugowaard als derde eindigde in de poule en zodoende promoveerde naar de derde klasse.

In de poule van MHC Heerhugowaard wist Gemert eveneens promotie af te dwingen, terwijl Oosterbeek en Steenwijk zich handhaafde in de derde klasse. Mezen eindigde op de laatste plaats en promoveerde daardoor niet.

Feest
De uiteindelijke promotie betekende een prachtig einde van het seizoen 2017/2018. ‘Er was in ieder geval wel een hoop opluchting en we hebben er een paar biertjes op gedronken. Het werd op een leuke manier gevierd’, aldus Bos. De hockeysters werden in Rotterdam gesteund door ouders, familie en spelers van het Heerhugowaardse herenteam. ‘Dat heeft wel geholpen.’

Uitslagen:
MHC Heerhugowaard – Oosterbeek 0-2
MHC Heerhugowaard – De Mezen 2-1
Gemert – MHC Heerhugowaard 1-0
MHC Heerhugowaard – Steenwijk 1-0