HEERHUGOWAARD - Het was een slechte zaterdag voor de selectieteams van voetbalvereniging Reiger Boys. Zowel de heren- als vrouwenselectie gingen in een uitwedstrijd onderuit.

Hoofdtrainer Tom Boukes verlengde afgelopen week zijn contract bij de derdeklasser, maar moest zaterdagmiddag toezien dat zijn ploeg niet opgewassen bleek tegen koploper Koninklijke HFC. In Haarlem hielden de geel-zwarten een kleine half uur stand. Door treffers van Lee en Roode nam de thuisploeg toch een 2-0 voorsprong bij rust.

Daar had kort na de rust verandering in kunnen komen, maar Alessandro Witkamp miste namens Reiger Boys een strafschop. Toen Giel Braakhuis een kwartier later twee keer kort achter elkaar scoorde was het verzet van de Heerhugowaarders gebroken. Heeremans bepaalde vervolgens de eindstand op 5-0.

Reiger Boys, vierde in de stand, speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen ASV/Blauw Wit.

Vrouwen
Hoofdklasser Reiger Boys VR1 ging zaterdag onderuit op bezoek bij ACV in Assen. Trainer Junior Pourier zag zijn ploeg goed beginnen met twee handenvol aan mogelijkheden. Daarvan wist alleen Maartje van Haneghem er eentje te benutten. ACV was wat dat betreft een stuk efficiënter en liep uit naar een 3-1 voorsprong. Na de aansluitingstreffer van Marouscha Ruiter kreeg Reiger Boys nog een aantal kansen op de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant: 4-2.