foto aangeleverd

Sportief evenement voor senioren wordt één groot feest


HEERHUGOWAARD - Sportservice Heerhugowaard organiseert ook dit jaar in samenwerking met De Pieter Raat Stichting (DPRS), atletiekvereniging Hera en het Trinitas College, locatie Johannes Bosco, een rollatorloop. De loop is speciaal bestemd voor gebruikers van een rollator en wordt maandag 26 september gehouden op de atletiekbaan op sportpark De Vork.
De wandelaars kiezen zelf de afstand die zij willen afleggen om deze vervolgens onder begeleiding van een gezellig muziekje met elkaar te lopen. Wethouder Leo Dickhoff geeft om 11.00 uur het startschot voor deze gezellige loop. Er hebben zich 35 deelnemers aangemeld; tien meer dan bij de vorige editie! Nieuw dit jaar is dat er op het middenterrein van de atletiekbaan door drie teams een toernooi Walking Football wordt gespeeld.
Feestje
Het doel van de rollatorloop is samen te bewegen in de buitenlucht en te ervaren dat bewegen leuk is. Met klem wordt benadrukt dat het absoluut geen wedstrijd is! Het gaat niet om de prestatie, maar om de gezelligheid. Met een muzikale ontvangst, een gezamenlijke countdown, een speaker die aanwezigen op de hoogte houdt over de voortgang van de wandeling, muzikale ondersteuning tijdens de loop, startschot van de wethouder, versierde rollators en een medaille bij de finish moet het ook dit jaar weer een feestje worden!
Begeleiding
Deelnemen kan al wanneer men minimaal 400 meter (één ronde) achter elkaar kunt lopen. Deelnemers hebben een uur de tijd om minimaal één (400 meter) en maximaal vijf ronden (2.000 meter) op de atletiekbaan te wandelen. Zij kunnen hierbij begeleid worden door een leerling van het Johannes Bosco, maar ze kunnen ook zelf een wandelmaatje meenemen óf alleen lopen. De organisatie is dankbaar voor de ondersteunende bijdragen van Care Middenwaard (verzorgt rollatorchecks), Bus Thijs en VPTax (vervoer vanaf woonzorglocaties).
Walking Football
Walking football is voetbal met aangepaste regels en daardoor uitermate geschikt voor zestigplussers. Sprinten, rennen of joggen, alsmede lichamelijk contact; het is niet toegestaan. Er wordt zonder keepers gespeeld en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Nieuwsgierig? Kom maandag 26 september tussen 10.30 en 12.00 uur kijken of trap een balletje mee! Of ga dinsdag om 10.00 uur naar het speelveld in de Couperusstraat in Heerhugowaard; hier wordt wekelijks walking football gespeeld.
Meer weten? Neem contact op met Sportservice Heerhugowaard via www.sportserviceheerhugowaard.nl of 072-5763880.