ALKMAAR - Het Victorie Open 2022 zit erop. Het negendaagse tennistoernooi op het sfeervolle tennispark van LTC De Zes Wielen werd zondag, na een week met droog en zonnig weer, afgesloten onder regenachtige omstandigheden. Het was slechts een hele kleine tegenvaller op een verder perfect verlopen week.

Nu is het weer één van de weinige dingen waarop men geen invloed kan hebben besefte ook de toernooicommissie die de afgelopen maanden alles tot in de puntjesd geregeld had. Na twee jaren waarin het toernooi wel doorging met de nodige coronamaatregelen kon men weer eens een toernooi op de ouderwetse manier organiseren en daar slaagde men met vlag en wimpel in. "De animo voor het toernooi was dan ook enorm", aldus toernooidirecteur Jamilla Ladoex de Fretes. "We moesten zelfs 106 aanmeldingen uitloten. Dat doen wij niet graag, maar heeft vooral te maken met de beschikbaarheid die deelnemers opgeven". Vanaf vorige week zaterdag zat het wedstrijdschema dan ook bomvol en de organisatie mocht zich gelukkig prijzen met de perfectye weersomstandigheden aangezien het acht dagen lang droog bleef en er geen wedstrijd uigesteld of naar binnen verplaatst hoefden te worden.

Ook rondom de sportieve gebeurtenissen op de zeven banen van de Alkmaarse vereniging was het goed geregeld. "Voor het eerst sinds drie jaar was er weer een drukbezochte feestavond.We hadden enkele dagen live-muziek, een pubquiz, een Silent Disco en elke dag een verse daghap". Gezelligheid rondom de banen was dan ook troef en het toernooi dat in de volksmond wel eens gekscherend het "Corona Open"wordt genoemd, niet vanwege de pandemie doch wel van het gelijknamige Mexicaanse biertje, was dan ook optimaal geslaagd Van het gerstenat gingen er in negen dagen dan ook zo'n 5000 flesjes doorheen, een record in de historie van het toernooi.

Het was jammer dat op de finaledag de regen en wind voor enig ongemak zorgde. Enkele partijen werden onderbroken, maar uiteindelijk werd het hele toernooi uitgespeeld op de slotdag. In de hoogste categorie bij de heren (HE3) ging de winst naar ralph knol die na een lange driesetter wist te winnen van Twan Grooteman (4-6, 6-4, 7-6). Grooteman die in de beslissende set een 4-0 voorsprong weggaf stond overigens de hele middag op de baan want direct hierna kwam hij met zijn dubbelpartnerStef van Straalen ook in de finale van de HD3. Het zat de Westfriezen echter niet mee want Mendel Meuffels en Joey van der Sleen bleken te sterk (5-7, 6-2, 6-2). Het toernooi werd uiteindelijk afgesloten met de finale in de HD4 waar de winst ging naar Pascal Kabalt/Tim Emmerik. Zij wonnen in drie sets (7-6, 4-6, 7-5) van Casper Kroon en Robin van Riel. Het was het slotstuk van een week waarop de toernooicomissie met trots kan terugkijken.

Naast de genoemde namen waren er natuurlijk nog veel meer winnaars. Alle uitslagen zijn te vinden op Toernooi.nl.

Foto's door DP Sportfotografie van alle wedstrijddagen zijn te vinden op Facebookpagina van het Victorie Open.