HAARLEM/HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft het vlak voor de winterstop het dieptepunt van het jaar beleefd. De ploeg van trainer Raymond Huisman, die in de eerste seizoenshelft nog niet wist te winnen, werd op bezoek bij koploper Olympia Haarlem compleet afgedroogd (12-1).

Met slechts vijf gelijke spelen uit de eerste tien duels zal derdeklasser Reiger Boys ook niet al te veel illusies op een goed resultaat in Haarlem hebben gehad, maar de wijze waarop men bij de koploper werd vernederd was schrijnend. Waar het bij de rust 5-1 was, Dylan Gonggrijp wist de eer te redden, deden de Haarlemmers er na rust nog eens zeven treffers over heen. Overigens moet Rieger Boys nog even aan de bak voor de winterstop. Komende zaterdag staat namelijk de eerder gestaakte wedstrijd tegen HYS op het programma. Dit duel kwam enige weken geleden bij een 0-1 stand in de 39e minuut tot een vroegtijdig einde.

Vrouwen
Ook de Reiger Boys verloren zaterdag al lag dat in de lijn der verwachtingen in het bekerduel tegen Ter Leede. Als degradatiekandidaat in de hoofdklasse hielden de Heerhugowaardse vrouwen het drie kwartier vol tegen de topper uit de topklasse, maar gingen uiteindelijk met 3-0 ten onder.

SVW '27 (zat)
In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal gaf SVW ''27 zaterdag uitstekend partij aan DTS, maar moest het toch een nipt verlies incasseren. Rispens tekende na ruim een uur spelen voor de enige treffer van de ploeg uit Oudkarspel. SVW '27 gaat als nummer zeven de winterstop in en hervat de competitie op 25 januari met een uitduel bij Alcmaria Victrix.