HEERHUGOWAARD - Met vijf gelijke spelen en zeven nederlagen gaat Reiger Boys als hekkensluiter van de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal de winterstop.

De ploeg van trainer Raymond Huisman kwam zaterdag nog in actie om het restant van het eerder gestaakte duel tegen HYS in te halen. Waar de thuisploeg qua veldspel minimaal recht had op een gelijkspel bleek de wedstrijd illustratief voor het seizoen tot nu toe en ging men met 1-2 onderuit.

Op 23 november maakte de arbiter na 39 minuten een einde aan het duel omdat hij volgens eigen zeggen de veiligheid niet kon garanderen. HYS was vlak daarvoor op een 0-1 voorsprong gekomen. Zaterdag kwamen beide ploegen de kunstgrasmat van Reiger Boys weer op voor de resterende 51 minuten. Nog voor de rust kwam de thuisploeg goed weg toen de aanvoerder van HYS via keeper Julian Koopman de bal op de lat kopte.

Terwijl Reiger Boys in de tweede helft op jacht ging naar de gelijkmaker, sloegen de gasten halverwege de tweede helft hard toe met een snelle uitbraak. Kort hierop zorgde aanvoerder Timo Blind voor de aansluiting, maar in de resterende twintig minuten zat het niet mee voor de geel-zwarten. De ploeg kreeg kans op kans en de bal werd zelfs vier keer van de doellijn gehaald door de Haarlemmers. In blessuretijd kreeg Blind alsnog de kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar nu bracht de keeper goed redding waardoor het bij 1-2 bleef. Reiger Boys eindigde het duel overigens met tien man nadat Sam Beunder aan de noodrem moest trekken en direct rood zag.

'Het was een pittig weekje waarin ik flink van leer ben getrokken betreffende de 12-1 nederlaag van een week eerder', aldus trainer Huisman. 'Dit is mij als trainer namelijk nog nooit overkomen. Vandaag kan ik mijn ploeg echter niets verwijten. Ze hebben alles gegeven en kansen genoeg gehad, maar het zat niet mee. Als deze ploeg in de tweede seizoenshelft deze instelling kan blijven laten zien dan ben ik echter wel positief over het vervolg van het seizoen.'

Reiger Boys hervat de competitie op 25 januari met een thuiswedstrijd tegen FC Castricum.