HEERHUGOWAARD - In het zaterdagvoetbal heeft Reiger Boys twee dure punten laten liggen in de uitwedstrijd bij EVC. Ook de vrouwen van Reiger Boys speelden gelijk. De zaterdagploeg van SVW '27 won voor de tweede week op rij.

Bij Reiger Boys overheerste de teleurstelling na het tweede behaalde punt van dit seizoen. De derdeklasser van trainer/coach Raymond Huisman nam bij EVC in Edam een 0-2 voorsprong. Mitchell Pichotte opende de score vlak voor rust en kort na de pauze werd deze verdubbeld door een goal van Dave van Dekken. Na een rode kaart voor Pichotte kantelde de wedstrijd in de uiterste slotfase. Thierry Schilder zorgde voor de aansluiting en in blessuretijd bracht Mark Uijlenhoed de 2-2 eindstand op het bord.

In de Hoofdklasse vrouwen speelde Reiger Boys VR1 eveneens met 2-2 gelijk, en pakte daarmee het eerste punt van het seizoen. Tegen Berkel kwam de thuisploeg op achterstand door een eigen doelpunt van Hilde Spierings. Marouscha Ruiter zorgde voor de gelijkmaker, maar op slag van rust betekende een goal van Michelle Arbman een nieuwe achterstand. In de tweede helft wist invalster Niki Rensen het eerste punt te redden voor Reiger Boys.

In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal wist de jonge ploeg van SVW '27 de tweede overwinning op rij te boeken. Uit bij De Wherevogels kwam de ploeg op achterstand maar Diemo Lopez zorgde voor de gelijkmaker. In de tweede helft beslisten doelpunten Luke Dekker en opnieuw Lopez het duel in het voordeel van de groen-zwarten.