WORMERVEER - Reiger Boys heeft de eerste driepunter van 2024 binnen door het uitduel bij Fortuna Wormerveer met 0-2 te winnen.


Het was een terechte zege voor de ploeg van trainer Tom Boukes ondanks het feit dat het laaggeklasseerde Fortuna Wormerveer de beschikking had over enkele spelers uit de zondagselectie en uit de O23-ploeg. "Wij hadden de gehele wedstrijd het meeste balbezit en de beste kansen, al kwam Fortuna er via de counter er wel een paar keer gevaarlijk uit", aldus Boukes.

De oefenmeester zag echter dat zijn ploeg verdedigend de zaakjes uitstekend op orde had en sloeg zelf toe in de tweede helft toen Milan Bouwer via het been van een Fortuna-verdediger de score opende en Martijn Grooff het duel uiteindelijk besliste met de 0-2.

Reiger Boys staat na elf gespeelde wedstrijden op een vierde plaats en had volgens Boukes eigenlijk een paar punten meer moeten hebben. "We hebben voor de winterstop wat onnodige punten laten liggen, maar met het programma van de komende weken hopen we de aansluiting met de top weer te kunnen vinden". Reiger Boys speelt komende zaterdag om 15.15 uur thuis tegen VSV, de huidige nummer acht in de stand.